Aflysning af turnering: Sponsorer stoler ikke på e-sportsmarkedet i Danmark

Illustration: Vasome / Bigstock
Dansk League of Legends-turnering er aflyst i sidste øjeblik, fordi sponsorerne ikke stoler på det danske marked.

Det danske multi-esports-event Cross Border Esports aflyser sin League of Legends (LoL)-turnering, fordi sponsorerne bag præmiepuljen på 50.000 kr. har trukket sig, hvilket er en del af en større tendens ifølge bestyrelsesformanden.

Det skriver e-sportsmediet slashesport.dk.

»De store – dem, der gerne vil gaming – de er ved at trække næsen væk fra gaming i Danmark, for det er der mange, der har brændt nallerne på. Så de får befaling fra deres europæiske kontorer om, at de skal lade være,« siger Thomas Bjørn-Lüthi, bestyrelsesformand i Cross Border Esport, til slashesport.

Læs også: Teknikken drillede ved Danmarks største eSports-event: Fredag aften gik i sort

Stoler ikke på Danmark

Organisationen, der også afholder en Counter-Strike-turnering med en 100.000 kr. præmiepulje til sit arrangement i Sønderborg, har fået kritik for at melde for sent ud.

Den danske DR3 e-sports-kommentator Niels Topp undrer sig på Twitter over, at der er blevet afholdt kvalifikationer til turneringen, før sponsorerne har været på plads.


Bjørn-Lüthi fortæller til slashesport, at de har fået såkaldte letters of intent, en slags løfte om opbakning, fra sponsorerne, men at det ikke har været en bindende kontrakt, og de derfor har kunnet trække sig.

»Sponsorerne stoler ikke på esportsmarkedet i Danmark, og jeg kan godt forstå dem«, siger Bjørn-Lüthi.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Joe Sørensen

De tror ikke, de kan få et overskud ved de arrangementer de laver i Danmark. Så de vil hellere aflyse for at begrænse tabet.

Og det er forståeligt, når alle andre støre arrangementer for tilskud af kommunen og har et stort øl salg for at kunne løbe rundt. Og det har LoL ikke. ( så vidt jeg ved. )

Men så må vi lave væres egen LoL turneringer med sprut og fulde mænd.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere