Afløseren er fundet: KMD-leder bliver ny chef for Center for Cybersikkerhed

21. april kl. 12:58
Thomas Flarup
Illustration: LinkedIn.
Efter et halvt år som midlertidig leder af Center for Cybersikkerhed giver Mark Fiedel depechen videre til tidligere COO i KMD, Thomas Flarup. 
Artiklen er ældre end 30 dage

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har fundet ny leder i form af civilingeniør og tidligere COO i KMD, Thomas Flarup. 

Lederskiftet væk fra Mark Fiedel, der har været chef for centeret siden november 2021, blev annonceret i morges på CFCS’s hjemmeside. 

I forbindelse med ansættelsen udtaler Thomas Flarup til CFCS, at Danmarks position som et af de mest digitaliserede lande i verden giver en række fordele, men at det på samme tid gør os sårbare overfor trusler udefra. 

»Center for Cybersikkerhed har allerede en række særlige kapaciteter og højt specialiserede medarbejdere, der arbejder i døgndrift for at afværge de mest alvorlige angreb og højne it-sikkerheden på de mest kritiske områder. Jeg ser frem til med min baggrund at videreføre og udvikle dette arbejde, så vi får et endnu bedre afsæt til at styrke it-sikkerheden og beskytte den vitale it-infrastruktur i Danmark,« udtaler han i CFCS's meddelelse. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

 

Mens CFCS’s første chef, Thomas Lund-Sørensen, der sad på posten fra 2012 til 2021, havde udenrigspolitiske, diplomatiske kompetencer med sig i rygsækken, tiltræder Thomas Flarup posten med kompetencer og indsigt fra den private it-sektor som faglig ballast. 

Derudover har Thomas Flarup ifølge CFCS også erfaring med Forsvarsministeriets arbejde som både operativ og civil. 

Chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Svend Larsen, udtaler om ansættelsen: 

»Thomas kommer med mange års topledererfaring fra den private sektor og har et indgående indblik i en kompleks branche. Han har en tung it-profil, et stort branchenetværk, og så besidder han de rette kvalifikationer til at bringe CFCS op til næste niveau. Jeg er sikker på, at han vil sætte sit aftryk på den videre udvikling af CFCS og samtidigt tilføre os kompetencer, som vil være gavnlige for hele FE.«

 

 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger