Minister skal svare på tavshed om cyberangreb

Venstre vil have forsvarsministeren til at forklare, hvorfor det danske forsvar ikke må fortælle om cyberangreb.

Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen beder nu forsvarsminister Nick Hækkerup (S) forklare, hvorfor åbenheden i forsvaret ikke er ens i den virkelige verden og i cyberspace.

For mens det danske forsvar gerne fortæller om faldne soldater i Afghanistan og angreb på danske tropper, vil det der i mod ikke oplyse om hacking og cyberangreb mod forsvaret.

»Vi kan desværre ikke hjælpe dig med et svar på dine spørgsmål vedr. hacking mod Forsvaret, da vi af sikkerhedsgrunde ikke oplyser om disse emner,« lød svaret i en email fra Forsvarskommandoens pressetjeneste til Version2 i sidste uge.

Læs også: Efter cyberangreb på Norge: Forsvaret tavs om hacking af danske soldater

Dermed adskiller det danske forsvars politik på området sig fuldstændig fra broderlandet Norge, hvor man for nylig indrømmede et større angreb på operationelle it-systemer, der blev brugt i Afghanistan.

Læs også: Norske soldater hacket i Afghanistan

Nu vil it-ordføreren have forsvarsminister Nick Hækkerup (S) til at forklare, hvorfor der er en forskel:

»Hvorledes mener ministeren, at angreb rettet mod danske soldater gennem cyberspace adskiller sig fra angreb med sprængladninger, håndvåben og morterer i et omfang, der legitimerer, at Forsvarskommandoen, jf. Version2's artikel den 24. november 2012, kan nægte offentligheden indsigt i omfanget af førstnævnte type angreb, men ikke sidstnævnte?,« lyder Michael Aastrup Jensens spørgsmål.

Spørgsmålet er af typen §20, som ministeren skal svare på.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jesper Jarlskov

Hvem der har sat det i værk er vel i og for sig irrelevant. Det ændrer jo ikke på at det er informationer offentligheden burde have adgang til. Bare fordi man selv har fundet på det er det jo ikke nødvendigvis en god idé.

  • 0
  • 1
Anders Rosendal

Bare fordi man selv har fundet på det er det jo ikke nødvendigvis en god idé.


Men set udefra virker det jo totalt latterligt at man stille kritiske spørgsmål til politik man selv har lavet.

Hvis Michael Aastrup brugte halv så meget tid på at lave god politik som han bruger på at kritisere andre, ville han ikke have brug for at stille kritiske spørgsmål til den "forkerte" politik som han gennemførte?

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere