Afgørelse om Digital Post: Her brød Digitaliseringsstyrelsen udbudsloven

2. oktober 2019 kl. 10:51
Afgørelse om Digital Post: Her brød Digitaliseringsstyrelsen udbudsloven
Illustration: Digitaliseringsstyrelsen.
Digitaliseringsstyrelsen har forbrudt sig mod udbudsloven i det omstridte udbud på Digital Post. Det fremgår af en ny afgørelse fra Klagenævnet for Udbud.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Klagenævnet for Udbud har i denne uge givet e-Boks medhold i den klage, der i december sidste år fik Digitaliseringsstyrelsen til at annullere det store udbud af Digital Post.

Digitaliseringsstyrelsen annullerede til de flestes store overraskelse udbuddet på næste generation af Digital Post kort før jul sidste år – officielt på grund af fejl i de modtagne bud, men som DigiTech siden kunne afsløre, skyldtes det reelt en klage fra e-Boks over, at styrelsen havde valgt Netcompany på et fejlagtigt grundlag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En central del af klagen fra e-Boks går på, at Digitaliseringsstyrelsen efter at have modtaget tilbud fra både e-Boks og Netcompany bad sidstnævnte om at opklare en usikkerhed i tilbuddet i strid med reglerne – og det har e-Boks altså fået medhold i.

Dette er en forkortet version af en artikel bragt hos DigiTech. I den oprindelige artikel kan du blandt andet læse, hvordan Klagenævnet for Udbud argumenterer for sit medhold i klagen, mens nævnet i øjeblikket behandler en ny klagesag, der forsinker udbuddet på Digital Post endnu en gang.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger