Ægypten har klippet forbindelsen til internettet

Den ægyptiske regering har beordret teleselskaber og internetudbydere i hele landet til at lukke for internetforbindelsen til omverdenen. Lige nu er der ingen routere, som giver adgang til landet.

Ægypten er lige nu mere utilgængelig på internettet end Nordkorea, efter landets regering natten til fredag beordrede samtlige teleselskaber og internetudbydere til at lukke for internetforbindelserne ind og ud af Ægypten.

Det betyder, at der fredag morgen ikke fandtes nogen måde at route datatrafik via internettet til Ægypten, skriver firmaet Renesys, som overvåger nedetider og problemer på internettet.

Et andet firma, BGP Mon, vurderer imidlertid, at det blot er 88 procent af internetforbindelserne til Ægypten, som er lukket. Ifølge BGP Mon er den eneste udbyder, som ikke har lukket for i hvert fald dele af sine forbindelser, udbyderen Noor Data Networks.

Noor Data Networks leverer ifølge amerikanske PC World internetforbindelser til den ægyptiske fondsbørs.

Tidligere har lande valgt at lukke for adgang til bestemte websteder som Facebook, Twitter eller udenlandske nyhedsmedier. Det middel har blandt andet været brugt i Iran under uroligheder.

Ægyptens ordre om helt at afskære landet fra omverdenen via internettet er imidlertid aldrig set tidligere.

Der løber flere internationale internetforbindelser gennem Ægypten, som forbinder Europa og Asien, men de ser ifølge Renesys ikke ud til at være påvirket, selvom de altså ikke giver forbindelse til den ægyptiske del af internettet.

Arbor Networks har lavet denne graf, som viser det dramatiske fald i internettrafikken ind og ud af Ægypten:

Illustration: Arbor Networks
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jesper Stein Sandal

Vodafone har udsendt en kommentar:

All mobile operators in Egypt have been instructed to suspend services in selected areas. Under Egyptian legislation the authorities have the right to issue such an order and we are obliged to comply with it. The Egyptian authorities will be clarifying the situation in due course .

http://www.vodafone.com/content/index/press.html

Via http://twitter.com/#!/gcluley

Mvh. Jesper Stein Sandal Version2

  • 0
  • 0
Lars Lundin

Vodafone henviser til at mobiloperatørerne er nødt til at lukke deres netværk i Ægypten.

Hvis en mobiloperatør er uenig i det ægyptiske regimes politik, så kan de vise det ved at tilbyde gratis dial-up fra Ægypten til eet af deres fastnet i et andet land.

En lille fransk udbyder har på den måde vist sin holdning:

http://blog.fdn.fr/post/2011/01/28/Censure-de-l-internet-en-%C3%89gypte-...

56kb/s er langt bedre end ingenting.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere