Ægypten er tilbage på internettet

Samtlige ægyptiske internetudbydere er nu atter forbundet til omverden via internettet, efter myndighederne i sidste uge beordrede forbindelserne ud af landet lukket.

Ægypten er nu atter hægtet på internettet, og ægypterne kan dermed kommunikere med omverdenen, ligesom resten af verden igen kan tilgå ægyptiske servere. Det rapporterer Renesys, som overvåger internettets infrastruktur.

Samtlige ægyptiske internetudbydere havde genetableret deres forbindelser til omverdenen klokken 11:29 lokal tid onsdag. Torsdag aften i sidste uge modtog alle udbyderne et opkald fra de ægyptiske myndigheder, hvor de blev beordret til at lukke for forbindelserne ind og ud af landet via internettet.

Læs også: Ægypten har klippet forbindelsen til internettet

I praksis er der tale om blot seks ægyptiske internetudbydere, som står for at forbinde den ægyptiske del af internettet med resten af internettet, og lukningen skete ved at ændre konfigurationen af routerne. Formentlig var der tale om, at opsætningen af routernes Border Gateway Protocol, BGP, blev sat til ikke at offentliggøre IP-adresserne for netværkene.

Ifølge Renesys skete genetableringen af forbindelserne ikke uden problemer, som blandt andet betød, at der gik længere tid, før det ægyptiske universitetsnetværk var forbundet. Til gengæld har lukningen haft den sidegevinst, at der nu er ryddet op i forældede eller redundante oplysninger i routertabellerne.

Lukningen af internetforbindelserne skete angiveligt i forsøg på at kontrollere strømmen af information ind og ud af landet i forbindelse med demonstrationerne mod præsident Mubarak. Imidlertid var det blot internetforbindelserne, der blev lukket, og det førte til flere forsøg på at omgå lukningen.

Læs også: Google til ægyptere: Ring og indtal din Twitter-besked

Eksempelvis brugte ægypterne almindelige modemforbindelser via telefonnettet til internetudbydere i udlandet, og Google oprettede en særlig tjeneste, hvor man kunne indtale en besked på en telefonsvarer, hvorefter et link til lydfilen med beskeden blev sendt ud på Twitter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere