Adware-truslen mod Mac er nu dobbelt så høj som for Windows

Der er sket »virtuelt jordskred« i trusler til Mac, hvor stigningen i omfanget af adware og såkaldte PUP'er langt overgår dem, der er målrettet Windows. Det fremgår af en rapport fra Malwarebytes.

Engang var Mac-computere stort set immune over for malware, men som de har indtaget en større andel af markedet og Windows' sikkerhed er blevet forbedret, så er Mac også blevet et mere interessant mål for cyberkriminelle, der spreder adware og det, som Malwarebytes kalder for PUP'er ('potentially unwanted programs').

»Selvom disse trusler ikke betragtes så farlige som traditionel malware, så bliver de i stigende grad en mere mærkbar ubehagelighed for Mac-brugere, der ikke længere kan sige, at deres elskede systemer er immune mod malware,« fremgår det af rapporten fra Malwarebytes.

Malwarebytes rapport viser, at omfanget af adware udviklet til Mac er vokset langt mere end til Windows. De kalder det for et »virtuelt jordskred« af adware og PUP-detektioner, som langt overgår stigningen af Windows-trusler.

I 2019 var der for hver en trussel målrettet mod Windows dobbelt så mange mod Mac. Ifølge Malwarebytes adskiller typen af trusler mod Mac sig drastisk i forhold til Windows. De hyppigst observerede trusler mod Windows kan klassificeres som traditionel malware, hvilket særligt gør sig gældende for dem, der er rettet mod virksomheder, mens det for Mac er såkaldte familier af adware og PUP'er.

Illustration: Malwarebytes Labs
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jakob Damkjær

Et “strawman” argument ?

Og fordi jeg bare ikke orker at skrive noget selv for en strawman bait demotivere mig virkeligt max ift at forvente andet end muderkastning så er her et citat fra en artikel...

“According to the report, Mac threats also differ significantly from those faced by PCs. While Windows machines are more likely to face traditional types of malware, the most prevalent Mac threats are adware and PUPs. The latter mostly consists of “cleaning” apps like MacKeeper and MacBooster.

So, while incredibly annoying…not all that bad?

The report states that in all of 2019, “only one incident involved anything other than tricking the (Mac OS) user into downloading and opening something they shouldn’t.”

One.”

Og den ENE er en for meget men jordskred er måske liiiiidt overdrevet...

  • 5
  • 1
#5 René Nielsen

Mig bekendt findes der ikke RCE (Remote Code Execution uden brugerindblanding) til MacOs men i Windows er der.

Det som findes til MacOs kræver at brugeren gør noget aktivt som f.eks. at tykke på et link, hvorved malwaren opnår eskalering af rettigheder til installation af malware. Til MacOs’s browser kaldet Safari findes der RCE på linje edge, Firefox mv. men altså ikke til selve styresystemet.

Personlig synes jeg at det er creepy at en hacker kan overtage en Windows maskine ved blot at kende IP-adressen, da alt andet malware jo kræver at brugeren gør et eller andet uklogt.

Indenfor mobile enheder findes der til alle styresystemer og i øjeblikket er Andoid lidt foran ios i form af højere priser på den slags hacks. Men de priser kører og ned i takt med udgivelse af opdaterede versioner af styresystemet.

Check selv de aktuelle priser på hackerbørsen Zerodium - https://zerodium.com/program.html og bemærk fraværet af RCE til MacOs.

Så artiklens overskrift er i min optik mildt sagt vildledende.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere