Advokat: EU-politikeres svidende kritik vælter ikke ny dataaftale med USA

Plus23. februar kl. 09:001
Session i EU-parlamentet
EU-parlamentet har endnu ikke taget stilling til borgerrettighedsudvalgets udtalelse om dataaftalen med USA. Illustration: EP - EU-parlamentet / Frederic Marvaux.
Når parlamentets udvalg for borgerrettigheder siger nej til EU’s nye dataaftale med USA er det ikke godt nyt for aftalen, men det er databeskyttelsesrådets kommende vurdering, som først for alvor kan få den til at vakle, mener advokat Jesper Langemark.
Artiklen er ældre end 30 dage

Selvom det kan lyde voldsomt, når EU-parlamentets udvalg for borgerrettigheder går ud og kritiserer den dataaftale, som kommissionen i december nåede frem til med USA, så er det indtil videre kun en mellemregning. Det vurderer Jesper Langemark, der er partner og it- og techadvokat hos Bird & Bird.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
23. februar kl. 11:06

"»Jeg tror, at de fleste virksomheder vil foretrække, at få den her aftale hurtigt igennem og så leve med, at der kan være en vis usikkerhed for, at det om 3-4 år ikke kan stå sin prøve i domstolen. Hvis alternativet er, at man ikke kan finde et alternativ og det hele kører i hegnet,« siger Jesper Langemark."

Mere af det samme...Forhalingsstrategi, som kan blive ved i det uendelige. Om 3-4 år skal vi så igen høre på bavlet om, at der ikke er nogle alternativer, for nu har man - igen - i årevis bundet sig op på disse løsninger - og så opfinder man en ny aftale, som man så kan bruge som figenblad for at trække retshåndhævelsens nederlag ud i endnu 3-4 år eller længere. Og for hver gang, den taktik lykkes, trælbindes borgerne mere og mere til Bigtech. Det bliver sværere og sværere at komme fri og forsvare sig for borgerne.

Vi er i "elitens", dvs. diverse magthavere på dette område, opfattelse ikke andet end datamalkekvæg i BigTechs stordriftstalde. Vi er ikke mennesker med rettigheder - vi er undersåtter, råstoffer for elitens klamren sig til magten via de venskabelige forbindelser til verdens herskere, BigTech. Gidsler. Handelsvarer. Vi tæller ikke - de anser os ikke for noget.

Dette flødelag af mere eller mindre skjulte magthavere, som gang på gang lader BigTech diktere betingelserne, ved jo udmærket, at de er på tynd is - på kant med menneskerettighederne. De ved udmærket, at det er forbrydere, de forhandler med. De ved udmærket, at det, de er i gang med, ikke efter normale standarder kan anses for lovligt, for der er gang på gang faldet dom mod disse tech-giganter. Ikke desto mindre fortsætter både tech-giganterne og deres skødehunde i magttoppen med deres magtmisbrug mod menneskeheden - de begår fuldt bevidst lovbrud - eller skaber fuldt bevidst figenblade for BigTechs lovbrud - og det er derfor på tide, hvis vi nogen sinde skal komme fri af deres magtmisbrug, at vi begynder at kalde disse BigTechs trojanske heste, hvad de er, Uanset om de i juridisk forstand er forbrydere, så burde de i mine øjne betegnes som sådanne - for de hjælper BigTech med at begå lovbrud og overgreb mod os!