Advarsel mod Wild West-tilgang: Data scientists skal skrive kode klar til produktion

Illustration: Jackson Stock Photography / Big Stock
Data science-projekter strander, fordi der mangler struktur. Men simple ændringer kan gøre en data scientist klar til at levere produktionsklar kode, mener konsulent.

Denne artikel er forkortet. Læs den fulde udgave på Ingeniørens PRO-medie DataTech.

Virksomheder med data science-ambitioner har ofte svært ved at komme fra proof-of-concept-fasen til det punkt, hvor modellerne kører i produktion. En af de centrale udfordringer, der skal løses, er at styrke de data-professionelles evne til at levere produktionsklar kode.

Sådan lyder budskabet fra Laurits Søgaard Nielsen, der nu er freelance-konsulent og tidligere har været kontorchef hos Skat samt senior manager hos Deloitte med fokus på advanced analytics.

»Data scientists kommer typisk fra en matematisk eller økonomisk baggrund eller måske med en baggrund som biostatistiker eller fysiker,« forklarer han og fortsætter:

»Og når de kommer med den baggrund har de ikke lært at programmere som en datamatiker eller en datalog lærer det. Håndværket i at kunne kode – og kode hensigtsmæssigt – er de typisk ikke gode til. Og når du skal udvikle noget, der skal sættes i produktion, kan du ikke skrive slamkode.«

På vores PRO-medie DataTech kan du læse meget mere om, hvilke greb, der ifølge Laurits Søgaard Nielsen, skal til for at skabe forandring, hvor vigtig god testskrivning er, og hvad han helt præcist mener, når han taler om en "Wild West-tilgang".

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere