Advarsel: Batteri-app til Android er sms-svindel

Den lover dig mere batterilevetid på din Android-mobil, men app'en Battery Supercharger er i virkeligheden et sms-svindelnummer.

»Your battery is losing charge too fast! Upgrade to keep your battery running for up to twice as long.«

Sådan lyder den lokkende tekst i et nyt sms-svindelnummer, der i øjeblikket tikker ind på visse Android-telefoner, skriver Appsandroid.dk.

App'en med navnet Battery Supercharger er de seneste dage poppet frem på skærmen hos flere danske Android-brugere. Den reklamerer med at kunne give batterilevetiden på din smartphone et tiltrængt los bagi.

I virkeligheden er dens mål at melde dig til diverse lurvede sms-tjenester, som vil tage dine penge gennem overtakserede sms'er. Også flere udenlandske hjemmesider beretter om svindelnummeret.

App'en stammer ikke fra den officielle app-butik, Google Play. Og den beder i øvrigt om lov til at kunne sende sms'er samt læse og modtage sms'er og mms'er på din telefon.

Appsandroid.dk har selv observeret svindelnummeret på en Samsung Galaxy S2 og en Samsung Galaxy Tab 7.7, hvor Battery Supercharger i begge tilfælde har bedt om at blive installeret som en selvstændig .apk-pakkefil uden om Google Play og Samsungs app-store.

Det vides ikke, om Battery Supercharger også rammer Android-mobiler fra for eksempel HTC og LG.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
Jan Gundtofte-Bruun

At dette er malware er indiskutabelt.

Svagheden ligger i, at det tydeligvis stadig overgår nogle brugeres evner at:
(a) overveje, hvorvidt en app virkelig har brug for alle de rettigheder den beder om, og om det samlede rettighedsbillede står mål med den annoncerede funktionalitet; og
(b) forholde sig kritisk til uofficielle kilder (hvilket i sig ikke er farligt men snarere en styrke for platformen). Desværre er der ikke angivet hvad kilden i dette tilfælde er, men kan for så vidt være et tilfældigt indlæg i et tilfældigt forum.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017