Medie: Adskillige terabyte Windows-builds lækket online - også fortrolig kode

OPDATERET Store mængder interne Windows-builds er blevet lækket online.

Flere terabyte Windows-data er ifølge The Register blevet lækket online. Ikke al data var dog fortrolig.

Mediet oplyser, at datamængderne skulle omfatte 32 terabyte af officielle og ikke-offentligt tilgængelige installations-images af Windows 10 samt software-blueprints, der kan komprimeres til 8 terabyte. Datamængderne er uploadet til betaarchive.com.

Det menes, at den fortrolige del af lækket er data, som er eksfiltreret fra Microsofts in-house-systemer omkring marts i år.

Den lækkede kildekode skulle være en del af Microsofts Shared Source Initiativ, hvor Microsoft licenserer kildekoder til forskellige produkter til kvalificerede kunder, regeringer og partnere.

Lækket skulle blandt andet indeholde kildekode til hardware-drivere i Windows 10. Derudover skulle Microsofts PnP-kode, samt USB- og wifi-stakkene være at finde i lækket. Microsofts kode til storage-drivere og ARM-specifik OneCore-kernelkode er eftersigende også en del af de lækkede oplysninger.

Top-secret

Oplysningerne omfatter desuden muligvis, hvad The Register kalder 'top-secret' builds af Windows 10 og Windows Server 2016, som endnu ikke er officielt udgivede. De fortrolige builds bliver ifølge mediet brugt af Microsofts udviklere til at finde bugs og til test-formål. De indeholder symboler til debugging, der normalt bliver fjernet fra koden, før det bliver officielt frigivet.

En talsperson fra Microsoft siger ifølge The Register:

»Vores gennemgang bekræfter, at disse filer faktisk er en del af kildekoden fra Shared Source Initiative og bliver brugt af OEM'er og partnere.«

The Registers historie er fra i fredags. Mediet har sidenhen bragt en opdatering til fortællingen, delvist på baggrund af en udtalelse fra Beta Archive, hvor det fremgår, at administratorer hos Beta Archive er i gang med at fjerne de ikke-offentlige Microsoft-komponenter og -builds fra organisationens FTP-servere. Der skulle i den forbindelse ikke længere være nogen henvisninger til Shared Source Initiativet.

Derudover fremgår det også af Beta Archive-udtalelsen, at organisationen ikke har været helt enige i The Registers oprindelige udlægning af sagen.

Tidligere kunne ovenstående artikel læses som om, lækkert primært omhandler Windows 10 data. Det er ifølge The Registers nuværende artikel - der er opdateret siden den oprindelige udgivelse - ikke tilfældet. Version2's artikel er opdateret til at afspejle dette. Desuden er der indsat et link til en officiel kommentar fra Beta Archive, der ikke er helt enige i The Registers oprindelige udlægning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakob Møllerhøj Journalist

Hej Paw,

Tak for dit input. Det ser ud til, at The Register - som vi citerer fra i ovenstående, og som vi normalt anser som en ganske troværdig kilde - har justeret i overskriften i deres originalartikel.

Den debattråd, du henviser til, tager afsæt i den originale The Register-artikel, der kan læses som om, Windows 10-kildekode er blevet lækket i stor stil, og det kan fremstå som om, der her er tale om flere terabyte.

I den justerede The Register-artikel er der mindre fokus på, at det skulle dreje sig om store mængder Windows-kildekode, og mere fokus på, at det er Windows-builds generelt.

På Version2 har vi taget afsæt i den opdaterede The Register-artikel. Vores artikel kan dog stadig læses som om, det primært handler om Windows 10-data. Og det lader ikke nødvendigvis til at være tilfældet. Derfor har vi justeret overskriften og en del af indholdet. Jakob - V2

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize