Adobe vil droppe Flash Player til mobiltelefoner

Adobe vil angiveligt opgive Flash Player på mobiltelefoner. Selskabet vil fokusere mere på HTML5 og Adobe AIR, men fortsætte med Flash på pc'en.

Adobe ser ud til at ville opgive forsøget på at få de mobile platforme til at bruge selskabets Flash Player. Ifølge ZDNet har selskabet orienteret udviklerne om, at Flash Player til mobiltelefoner bliver droppet.

Flash skal fortsat bruges som udviklingsværktøj, men på mobiltelefonerne skal det ske som del af Adobe AIR og ikke via Flash Player.

Adobe har ikke officielt bekræftet, at Flash Player til mobiltelefonerne droppes, men i en pressemeddelelse forud for selskabets kvartalsregnskab skriver Adobe, at der vil blive flyttet flere ressourcer over på HTML5, mens der skal fokuseres mere på Flash til pc'en.

Ifølge ZDNet vil Adobe indstille udviklingen af Flash Player til mobiltelefoner og Flash-plugin'et til de mobile browsere. På mobilmarkedet vil Adobe i stedet opfordre udviklerne til at lave applikationer i Flash, men distribuere dem via Adobe AIR.

Adobe Flash Player er kommet i strid modvind de seneste år i takt med, at sikkerhedshuller i programmet er blevet blandt de mest udnyttede til spredning af virus, ligesom blandt andre den nu afdøde Apple-direktør Steve Jobs beskyldte Flash Player for at være årsag til de fleste nedbrud på Mac-platformen og nægtede at lukke Flash ind på Apples mobile platform.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Henrik Nielsen

Her må jeg jo så være uenig og sige, at de har scoret sig mindst lige så mange problemer ved halsen ved at tage denne beslutning om flash. (af hensyn til flash på hjemmesider.) Selv selveste So Ein Dings vært, selveste Herr Sonne, står og falder lidt med, at han synes det er p***e irriterende. - Og han er da helt klart Apple fan!

venligst Henrik

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere