Adobe: Vi laver ikke Flash til Android-udgaven af Chrome

Når Chrome-browseren er klar til Android, bliver det uden mulighed for Flash. Adobe har nemlig opgivet Flash på mobile enheder.

Google er på vej med en Android-udgave af browseren Chrome. Men havde man håbet på, at Chrome så ville blive browseren, der ’kunne alt’ på telefonen, bliver man skuffet. I hvert fald hvis understøttelse af Flash er på ønskelisten.

Læs også: Nu kommer Chrome-browseren til Android

Adobe vil nemlig ikke forsøge at udvikle et Flash-plugin til Chrome på Android. Det skriver firmaet på sin hjemmeside.

Beslutningen er faktisk ikke ny, men hænger sammen med den generelle melding i november 2011 om, at Adobe ikke længere satser på Flash på mobile enheder, men fremover vil koncentrere sig om HTML5 på mobilen.

Læs også: Adobe vil droppe Flash Player til mobiltelefoner

Den indbyggede browser i Android, som har haft Flash-understøttelse i flere år, får heller ikke nye Flash-opdateringer længere, udover de mest nødvendige, for eksempel for at lukke sikkerhedshuller.

Understøttelse af Flash på smartphones har været et af de store diskussionsemner i kampen mellem iPhone og Android. Mens Apple og Steve Jobs fra starten valgte Flash fra - akkompagneret af meget direkte angreb på Flash - har Android-lejren satset på Flash-understøttelse.

Det kom dog aldrig til at virke lige så godt som på traditionelle computere, da afviklingen af Flash kan kræve en del processorkraft, og samtidigt betød Apples store markedsandel, at webside-ejerne begyndte at lave Flash-fri sider.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere