Adobe skrotter AIR til Linux

Adobe dropper AIR til Linux til fordel for en satsning på mobiltelefoner. Firmaet sætter nu sin lid til, at partnere vil udvikle AIR til Linux.

Adobe opgiver nu deres egen version af AIR til Linux. AIR kombinerer Flash og en webbrowser, som giver programmører mulighed for at udvikle standalone software uden begrænsningerne ved en browser. Fordelen ved AIR er, at applikationen kan køre på alle systemer med en underliggende AIR runtime, som eksekverer softwaren.

AIR’s cross-platform-teknologi betyder for eksempel, at den separate version af TweetDeck - en AIR app – ikke behøver at blive omskrevet til Mac OS eller Linux.
Adobe melder ud, at de ønsker at prioritere iOS og Android, hvorfor AIR til Linux nu skrottes. AIR 2.7 blev ellers udgivet i denne uge, men idet Adobe ikke altså ikke længere vil bygge Linux-versionen, bliver platformen således mindre cross-platform end planlagt. Adobe må nu sætte sin lid til, at deres partnere gør det.

»Vi vil ikke længere udgive vores egen version af Adobe AIR og AIR SDK til desktop Linux, men vi forventer at én eller flere af vores partnere gør det,« skriver Adobe på deres blog. Det skriver cnet.com.

»Vores kunder er fokuserede på at udvikle applikationer til smartphones og tavle-pc'er, og vi er ved at tilpasse vores investeringer mod nye features og platform-support for dette device-marked,« lyder det endvidere fra Adobe.

En af forbedringerne ved AIR 2.7 er bedre performance på iOS devices, som bliver fire gange hurtigere i nogle tilfælde, ifølge Adobe-udvikler og evangelist Renaun Erickson. Yderligere har AIR 2.7 flere features Flash Player 10.3, som for eksempel dæmpning af støj fra mikrofonen og evnen til at flytte AIR rumtimen til SD-kortet på Android.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Christian Schmidt

Det lader til at AIR er lige så bøvlet og værdiløst som Silverlight, [...]

De to teknologier har tilsyneladende fundet en spøjs niche. Sidst jeg tjekkede, var det ikke til at opdrive en Twitter-klient, der ikke var skrevet i enten AIR eller SilverLight.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere