Adobe lancerer Air til Android: Nu skal Flash være standard på mobilen

Flash og Air skal ud til alle mobile platforme, lyder det fra Adobe, der dermed vil løse et stort problem for udviklerne. Android bliver første platform, der understøttes i Air.

Vil du udvikle en applikation til en smartphone, kræver det i dag et væld af forskellige udgaver, hvis både Android, iPhone, Windows Mobile og mange andre platforme skal understøttes.

Det skal snart være slut, lover Adobe, der vil gøre Flash til den nye fælles standard for applikationer på de avancerede mobiltelefoner.

På mobilmessen i Barcelona har Adobe således netop præsenteret planerne for Flash på mobilen, og første træk bliver at udviklermiljøet Air vil kunne bruges til Android- og Blackberry-applikationer. Indtil videre har Air været et miljø til at udvikle desktop-applikationer i Flash til almindelige pc'er.

Med tiden vil en mobil-udvikler således kunne nøjes med én omgang udvikling, fordi applikationen fra Air vil kunne bruges på flere mobile platforme, samt på computeren og som Flash-applikation på nettet.

Tidsplanen fra Adobe er ikke glasklar, men Air til Android skulle være klar i løbet af 2010.

Næste problem er så at få Apple til at acceptere Flash i browseren på iPhone. Hvis Flash bliver udbredt på de øvrige mobile platforme, kan det være, at Apple må overgive sig. I december forsøgte iPhone-brugere således at downloade Flash syv millioner gange, skriver Techcrunch.com.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Mikkel Høgh

Det er bare vigtigt at det kommer til at køre hurtigt og stabilt.

Det er jo ellers ikke den slags ord man normalt forbinder med Flash.

Jeg vil nok stadig foretrække enten native apps eller rigtige web apps med HTML5 og the works.

 • 0
 • 0
#4 Lars Lundin

Det er jo ellers ikke den slags ord man normalt forbinder med Flash.

Jeg vil nok stadig foretrække enten native apps eller rigtige web apps med HTML5 og the works.

Enig.

Måske er Adobes udspil et forsøg på at undgå at flash bliver afløst af HTML5 - i så fald håber jeg Adobe fejler.

-Lars.

 • 0
 • 0
#5 Deleted User

Jeg foretrækker da også en verden hvor alt er superoptimeret til lige min skærm, og den udgave af Linux jeg kører, men sådan fungerer det ikke. Ofte vil et firma enten skulle satse på en enkelt platform, eller prøve at dække alle platforme, men med en mindre indsats. Med Air kan man lægge al indsatsen i en enkelt kodestrøm og dække stort set alt. Native programmer er ofte bare ikke et realistisk alternativ, og der er Air en rigtigt god løsning. Efter min mening en langt bedre løsning, end at skulle tvinge brugeren ind i en mobil webbrowser og køre HTML5.

 • 0
 • 0
#6 Lars Lundin

Efter min mening en langt bedre løsning, end at skulle tvinge brugeren ind i en mobil webbrowser og køre HTML5.

Efter min mening en langt bedre løsning, at tvinge brugeren ind i en mobil webbrowser - som brugeren selv vælger - og køre HTML5, end at køre noget proprietært skrammel, som er lukket, usikkert og ineffektivt.

 • 0
 • 0
#8 Martin Andersen

Jeg læser talløse gange at Flash bliver svinet til for at være ineffektiv og ustabilt, jeg må nok sige at i det sidste lange tid har jeg da stadig tilgode at se en Flash app, som faktisk går ned pga. Flash playeren. Jeg tror mange folks had til Flash, kommer fra at Flash er et hyppigt brugt til irriterende reklamer og af elendige udviklere, som ikke fanger excerptions, inden de rammer brugeren... Set i bakspejlet, så har Adobe da gjort et enormt stykke arbejde for at udvikle web, som ellers har stået stille i mange år (javascript / HTML). Yderligere så mht. ydelse, så har man da vel altid et hvis tab ved fortolkede sprog, men hvis man kører youtube i HTML5 og mod youtube Flash, så synes jeg ikke der er VILDT meget forskel, og desuden så arbejder de jo hårdt med det, jeg ved da Flash Player 10.1 er ganske meget memory optimeret. Sidst mht. den lukkede Flash player, så ses det jo mange steder, men Adobe gør da en del ud at kører open source http://opensource.adobe.com, også har de deres open screen project også...

Så jeg vil gerne se noget fornuftige argumenter, så vi ikke ender i newz.dk diskussioner :)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere