Adobe forærer Creative Suite væk for at spare penge

Serverne hos Adobe har været overbelastede, siden firmaet tirsdag lagde den ti år gamle Creative Suite 2 ud til fri download og gratis serienumre. Adobe forklarer, det kun er til eksisterende kunder.

Var det et pludseligt tilfælde af forsinket julehumør, eller en helt ny linje hos Adobe, der ellers er kendt for at tage sig godt betalt for Photoshop og andre programmer i Creative Suite-serien?

Mandag lagde Adobe i hvert fald en fuld udgave af den ti år gamle Creative Suite 2 ud til fri download på firmaets hjemmeside, ledsaget af serienumre. Dermed kunne alle få fingrene i en tilsyneladende helt legal udgave af programmer som Illustrator, Indesign og Premiere Pro.

Men Adobes reaktion på, at folk pludseligt strømmede til og downloadede den gamle men stadig slagkraftige software, har været svær at gennemskue. Det skriver Gizmodo.co.uk.

Ifølge Adobe var det nemlig slet ikke et gratis tilbud til alle, men udelukkende en service til kunder, som stadig bruger CS2-software. Det er nemlig dyrt for Adobe stadigt at drive en aktiverings-server for den gamle software, så i stedet bliver den lukket, og alle eksisterende CS2-kunder kan hente softwaren på Adobes hjemmeside, hvis de har brug for en ny installation.

Med andre ord er det ikke tilladt for andre end dem, som allerede har betalt for softwaren én gang, at muntre sig på download-hjemmesiden.

Hvordan Adobe vil håndhæve dette - og hvorfor firmaet ikke valgte for eksempel at kræve login til siden - står hen i det uvisse. Men ideen med at give gamle produkter væk gratis var ellers rigtig god, mener Gizmodo. I dag bruger mange studerende og private nemlig piratkopierede og crackede udgaver af helt ny Adobe-software, men hvis de i stedet kunne bruge gammel, men sikker, software fra Adobe, ville efterspørgslen falde markant på piratvarerne, lyder argumentet.

Det ville - måske - give Adobes sikkerhedsfolk en nemmere hverdag, når presset på at knække kopibeskyttelsen ville falde.

Besøg Adobes nye download-tjeneste for CS2-kunder

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere