Administrator holder San Franciscos netværk som gidsel

Netværksadministratoren for byens kommunale netværk sidder fængslet for at nægte at udlevere adgangskoderne.

Den kommunale it-afdeling i den amerikanske storby San Francisco er fortsat ude af stand til at foretage ændringer i netværksopsætningen.

Kommunens netværksadministrator Terry Child har nu siddet varetægtsfængslet i halvanden uge, fordi han angiveligt nægter at udlevere adgangskoderne til netværket.

Ifølge avisen San Francisco Chronicle hævder Terry Childs forsvarer, at administratoren har tilbudt at udlevere koderne, men cheferne i den kommunale it-afdeling afviser, at de har modtaget sådan et tilbud.

Striden drejer sig ifølge interne oplysninger, som magasinet InfoWorld har modtaget fra anonyme kilder i byens it-afdeling, om, at Terry Child egenhændigt har stået for opsætningen af netværket.

Gennem flere måneder har han således været den eneste, der havde adgang til at ændre i opsætningen. Angiveligt af frygt for at andre it-administratorer skulle foretage ændringer, der gav problemer for netværket.

Netværk som gidsel

Den situation har imidlertid ført til en konflikt mellem Terry Child og hans overordnede i den kommunale it-afdeling. Konflikten kulminerede foreløbig sidste søndag, da Terry Child blev anholdt og fængslet med en anklage om at holde byens it-systemer som gidsel.

Kilder i it-afdelingen hævder ifølge InfoWorld, at der blot er tale om adgangen til at ændre i opsætningen af netværksudstyret og ikke til servere eller applikationer, der er kritiske i kommunens drift, sådan som tidlige rapporter om sagen ellers hævdede.

Indtil videre har anklagemyndigheden stillet krav om en kaution på 23,5 millioner kroner, men Terry Childs forsvarer vil forsøge at få nedsat den høje kaution på en ny høring i sagen onsdag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere