Administrator holder San Franciscos netværk som gidsel

23. juli 2008 kl. 08:59
Netværksadministratoren for byens kommunale netværk sidder fængslet for at nægte at udlevere adgangskoderne.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den kommunale it-afdeling i den amerikanske storby San Francisco er fortsat ude af stand til at foretage ændringer i netværksopsætningen.

Kommunens netværksadministrator Terry Child har nu siddet varetægtsfængslet i halvanden uge, fordi han angiveligt nægter at udlevere adgangskoderne til netværket.

Ifølge avisen San Francisco Chronicle hævder Terry Childs forsvarer, at administratoren har tilbudt at udlevere koderne, men cheferne i den kommunale it-afdeling afviser, at de har modtaget sådan et tilbud.

Striden drejer sig ifølge interne oplysninger, som magasinet InfoWorld har modtaget fra anonyme kilder i byens it-afdeling, om, at Terry Child egenhændigt har stået for opsætningen af netværket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gennem flere måneder har han således været den eneste, der havde adgang til at ændre i opsætningen. Angiveligt af frygt for at andre it-administratorer skulle foretage ændringer, der gav problemer for netværket.

Netværk som gidsel

Den situation har imidlertid ført til en konflikt mellem Terry Child og hans overordnede i den kommunale it-afdeling. Konflikten kulminerede foreløbig sidste søndag, da Terry Child blev anholdt og fængslet med en anklage om at holde byens it-systemer som gidsel.

Kilder i it-afdelingen hævder ifølge InfoWorld, at der blot er tale om adgangen til at ændre i opsætningen af netværksudstyret og ikke til servere eller applikationer, der er kritiske i kommunens drift, sådan som tidlige rapporter om sagen ellers hævdede.

Indtil videre har anklagemyndigheden stillet krav om en kaution på 23,5 millioner kroner, men Terry Childs forsvarer vil forsøge at få nedsat den høje kaution på en ny høring i sagen onsdag.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger