Adidas ramt af hackerangreb - millioner af kunders kontaktoplysninger lækket

Illustration: happymay/Bigstock
Hackere har angrebet Adidas' servere, og stjålet brugernavne, kontaktoplysninger og krypterede adgangskoder på millioner af selskabets amerikanske kunder.

En af verdens største producenter af sportsudstyr, Adidas, er ramt af et hackerangreb mod selskabets amerikanske hjemmeside. Det er lykkedes cyberkriminelle at stjæle personlige oplysninger om millioner af selskabets amerikanske kunder, skriver hackread.

Hændelsen er bekræftet af Addidas, som er i gang med at undersøge sagen nærmere. De sparsomme oplysninger fra selskabet er, at "en uautoriseret part" har haft held til at angribe selskabets servere og stjæle brugernavne, kontaktoplysninger og krypterede adgangskoder på "et par millioner forbrugere".

Ifølge Adidas er kundernes sundheds-, fitness- eller kreditkort-oplysninger ikke kompromitteret.

»Adidas føler sig forpligtet i forhold til vores kunders personlige data og deres privatlivs fred og sikkerhed. Adidas tog derfor straks skridt taget til at afdække problemets omfang og til at advare de ramte forbrugere. Adidas arbejder sammen med myndighederne og førende datasikkerhedsfirmaer for at undersøge problemet,« udtaler Adidas i erklæringen.

Sikkerhedseksperter vurderer, at når kreditkort- eller sundhedsoplysninger ikke er lækket, giver det en indikation om et højt beskyttelsesniveau hos Adidas.

Derfor er hændelsen samtidig et eksempel på, at læk af følsomme data kan opstå uanset, at man følger best practice.

Derfor skal ens sikkerhedskontroller løbende evalueres og opdateres.

Hvis du nogensinde har købt et produkt fra Adidas amerikanske hjemmeside, vil selskabet kontakte dig. For din egen sikkerhed skyld anbefales det at ændre adgangskoden til din konto lige nu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere