Adblock Pro plagierer konkurrent - har kun tilføjet dataopsamling

Kildekoden i Chrome-udvidelsen Adblock Pro ligner til forveksling koden fra uBlock Origin, bare med Google Analytics integreret og mulighed for at køre Flash.

Er du en af de 2,7 millioner brugere af Google Chrome-tilføjelsen Adblock Pro, og har du samtidig brugt uBlock Origin førhen, så har du måske bemærket, at brugerfladen på de to tilføjelser stort set er den samme.

Og det er ingen tilfældighed.

Går man skridtet videre og dykker ned i kildekoden til den populære adblocker kan man se, at tilføjelsen blot er en kopi af en ældre udgave af uBlock Origin. Det eneste, der er tilføjet er en Google Analytics-kodetråd. Det skriver ghacks.net.

Læs også: Medie: Flash lider de tusinde snitsårs død

Derudover mangler ‘about’ siden, der hos uBlock beskriver, hvad det er for en tilføjelse, hvem der har lavet den og som også indeholder et privacy-afsnit.

Mistænkelig flash-adgang

Manden bag den oprindelige adblocker uBlock Origin, Raymond Hill, har skrevet en anmeldelse til Adblock Pro:

Læs også: Nu er det officielt: Google stopper Flash-reklamer fra i dag

»Jeg er udvikleren bag Ublock Origin. Dette er sådan set den samme kodebase som en ældre version (cirka 1.7.4) af uBlock Origin, men med en Google Analyticks-krog tilføjet i manifestet. Bemærk fraværet af privacy-politik.«

»Udover tilføjelsen af google-analytics, har hvem der end står bag denne tilføjelse gjort det muligt at køre flash-indhold i browseren, hvilket jeg finder mistænkeligt.«

»Det lader heller ikke til, at indehaveren af applikationen vil have, at folk skal finde ud af, at koden er taget fra uBlock Origin, for ‘about’-siden mangler fra brugerfladen.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Per Bellfield

Jeg syntes I burde rette underoverskriften og den første passage, da jeg syntes at teksten henlader læseren at tro at der er tale om en tilføjelse "udviklet af" Google.

"Kildekoden i Googles Adblock Pro" "Er du en af de 2,7 millioner brugere af Google-tilføjelsen Adblock Pro"

Der i hvert fald ingen tegn på at dette er fra Google af, men snare: "Kildekoden i Google Chrome tilføjelsen Adblock Pro" og "Er du en af de 2,7 millioner brugere af Google Chrome-tilføjelsen Adblock Pro"

Det I har skrevet virker faktuelt forkert, og brugen af "Googles", foranleder at det er Google (firmaet) der har lavet AdBlock Pro.

  • 12
  • 0
#7 Peter Hansen

Hvad foreslår i man bruger, uBlock Origin eller Adblock Pro ?

Jeg kan ikke se hvorfor du overhovedet skulle overveje at bruge et stykke piratkopieret spyware som Adblock Pro, så jeg er ikke sikker på, at jeg forstår, hvorfor der overhovedet skulle være et spørgsmål, der var værd at stille.

Hvis du derimod mener Adblock Plus, forholder det sig lidt anderledes.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere