Adblock Pro plagierer konkurrent - har kun tilføjet dataopsamling

20. december 2016 kl. 16:449
Kildekoden i Chrome-udvidelsen Adblock Pro ligner til forveksling koden fra uBlock Origin, bare med Google Analytics integreret og mulighed for at køre Flash.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Er du en af de 2,7 millioner brugere af Google Chrome-tilføjelsen Adblock Pro, og har du samtidig brugt uBlock Origin førhen, så har du måske bemærket, at brugerfladen på de to tilføjelser stort set er den samme.

Og det er ingen tilfældighed.

Går man skridtet videre og dykker ned i kildekoden til den populære adblocker kan man se, at tilføjelsen blot er en kopi af en ældre udgave af uBlock Origin. Det eneste, der er tilføjet er en Google Analytics-kodetråd. Det skriver ghacks.net.

Derudover mangler ‘about’ siden, der hos uBlock beskriver, hvad det er for en tilføjelse, hvem der har lavet den og som også indeholder et privacy-afsnit.

Mistænkelig flash-adgang

Manden bag den oprindelige adblocker uBlock Origin, Raymond Hill, har skrevet en anmeldelse til Adblock Pro:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg er udvikleren bag Ublock Origin. Dette er sådan set den samme kodebase som en ældre version (cirka 1.7.4) af uBlock Origin, men med en Google Analyticks-krog tilføjet i manifestet. Bemærk fraværet af privacy-politik.«

»Udover tilføjelsen af google-analytics, har hvem der end står bag denne tilføjelse gjort det muligt at køre flash-indhold i browseren, hvilket jeg finder mistænkeligt.«

»Det lader heller ikke til, at indehaveren af applikationen vil have, at folk skal finde ud af, at koden er taget fra uBlock Origin, for ‘about’-siden mangler fra brugerfladen.«

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
22. december 2016 kl. 08:49

Undskyld mente selvfølgelig Adblock Plus

uBlock Origin, helt uden tvivl.

ABP kører mere eller mindre et racket scheme med deres "acceptable advertisements", og derudover har uBlock en mere effektiv engine der bruger færre ressourcer.

8
21. december 2016 kl. 15:22

Undskyld mente selvfølgelig Adblock Plus

7
21. december 2016 kl. 11:14

Hvad foreslår i man bruger, uBlock Origin eller Adblock Pro ?

Jeg kan ikke se hvorfor du overhovedet skulle overveje at bruge et stykke piratkopieret spyware som Adblock Pro, så jeg er ikke sikker på, at jeg forstår, hvorfor der overhovedet skulle være et spørgsmål, der var værd at stille.

Hvis du derimod mener Adblock Plus, forholder det sig lidt anderledes.

4
21. december 2016 kl. 09:35

Version2/Mads skal have en tak for at lytte lidt med :) Jeg kan se at de to nævnte passager er blevet rettet lidt til.

3
21. december 2016 kl. 08:50

Hvad foreslår i man bruger, uBlock Origin eller Adblock Pro ?

1
20. december 2016 kl. 18:55

Jeg syntes I burde rette underoverskriften og den første passage, da jeg syntes at teksten henlader læseren at tro at der er tale om en tilføjelse "udviklet af" Google.

"Kildekoden i Googles Adblock Pro" "Er du en af de 2,7 millioner brugere af Google-tilføjelsen Adblock Pro"

Der i hvert fald ingen tegn på at dette er fra Google af, men snare: "Kildekoden i Google Chrome tilføjelsen Adblock Pro" og "Er du en af de 2,7 millioner brugere af Google Chrome-tilføjelsen Adblock Pro"

Det I har skrevet virker faktuelt forkert, og brugen af "Googles", foranleder at det er Google (firmaet) der har lavet AdBlock Pro.