Adblock er solgt og vil fremover tillade flere reklamer

Virksomheden ønsker ikke at oplyse navnet på den nye køber, og skaberen bag Adblock er gået af.

I september annoncerede Adblock deres nye browser til Android og iOS. Adblock-tilføjelsen har længe været meget populær med nu over 40 millioner brugere, der har installeret tilføjelsen til deres browser for at blokere for internetreklamer. Det skriver TheNextWeb.

I sidste uge fik brugere af tjenesten pludselig en meddelelse om, at man fremover vil begynde at acceptere flere reklamer. Annoncører kan fremover betale Adblock for at blive whitelistet, hvis deres reklamer overholder nogle ’acceptable adds’ standarder om ikke at være alt for irriterende.

Michael Gundlach grundlagde AdBlock i 2009. Han står som afsender på den besked, der kom frem hos brugerne i sidste uge, hvor han taler varmt for ’acceptable adds’ projektet, men også annoncerer, at han har solgt virksomheden. Den nye køber ønsker dog at forblive anonym.

Alternativet ’Adblock Plus’ har længe kørt efter den ide at acceptere nogle reklamer, imens man blokerer for de irriterende af slagsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Benjamin Balder

Så man går væk fra "pay what you like" og lader de "pæne" annoncører betale for at rydde op efter deres "grimme" dittoer? Dvs. at annoncører for at få opmærksomhed til deres reklame fremover betaler for at omgivelserne distraherer så lidt som muligt (i tillæg til bannerets størrelse eller placering).

Men kan man det? Reklameverdenen har kun alle dage vist, at den er fuldstændig ude af stand til at arbejde for et fælles bedste. Mon ikke vi bare ser, at Adblock bliver et af de mere ironiske navne, sammen med Radikale Venstre og Monopoltilsynet.

Adblock er også blevet gatekeeper for annoncering. Endnu en mellemmand, der skal tjene på internettet. I fremtiden kan de f.eks. forsøge sig med et argument om, at de bare viser, hvad der er "relevant" for dig. Det ville de slippe fint afsted med, for deres privacy policy siger, at de til enhver tid kan ændre vilkårene, og at ens brug af deres extension er udtryk for samtykke.

I øvrigt: Anonym køber? Kan man det? Det er jo helt vildt utroværdigt.

  • 14
  • 0
#4 Bent Jensen

Er det ikke lige meget, og historien lige så. Som når TDC køber Telmore, eller Oracle overtager Openoffice.

Denne håndtering ødelægger ånden og mening med firma og produkt, folk løber skrigende væk og finder noget andet.

Har selv skiftet for lang tid siden, vil anbefale

Privacy Bader eller ScriptSafe, det får også V2 hjemmesider til at være håndterbar.

Andre foreslag ?

  • 10
  • 0
#13 Bent Jensen

Lige en advarsel til alle der bruger blokkerings værktøj, samt gode råd :-)

Bruger selv 2, (Privacy Bader og ScriptSafe) og de fungere GODT sammen. Men det er der ikke alle der gør, så pas på med flere forskellige værktøjer der vil det samme. De kan låse sig selv. Samt der er forskel på dem mellem firefox og chrome. Hvor jeg bruger den ene til "usikker" steder.

Hvis man som mig ikke bruger antivirus, så har jeg ikke java script og flash installeret som standart. Det har betydet at jeg 7-9-13 ikke er blevet ramt andet end en gang, for meget lang tid siden, hvor jeg kørte med antivirus. Men det gør også at der er mange sider og ting som ikke virker helt optimalt. Men for at kunne bruge købe varer og gå i Bank , bruger jeg en anden browser til dette. Lidt bøvlet men meget sikkert.

De steder som siger at flash skal være aktiveret for at siden virker optimal eller kan vises. Dem lukker jeg bare og finder et andet sted. Det er dem og ikke mig der har et problem.

For dem som har MS action pack eller ligende virtualisering, kan man også køre en browser ude i byen, man kan lige have dem billigste kørende 24/7. Det gør jeg når jeg skal anmelde TOLD, da SKAT meget gamle import system kræver flash. Hvis så kun det var det, det er også en lille smule tungt.

Med hensyn til sikkerhed, så kan en linux version også være på sin plads, den har det lidt svære ved at køre exe filer, og Active X sådan direkte. Måske skulle det firma som lige er blevet angrebet og har fået sine data krypteret for anden gang tænke på at skifte, og/eller bruge noget terminal server af en slags.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere