Adblock er solgt og vil fremover tillade flere reklamer

8. oktober 2015 kl. 11:4214
Virksomheden ønsker ikke at oplyse navnet på den nye køber, og skaberen bag Adblock er gået af.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I september annoncerede Adblock deres nye browser til Android og iOS. Adblock-tilføjelsen har længe været meget populær med nu over 40 millioner brugere, der har installeret tilføjelsen til deres browser for at blokere for internetreklamer. Det skriver TheNextWeb.

I sidste uge fik brugere af tjenesten pludselig en meddelelse om, at man fremover vil begynde at acceptere flere reklamer. Annoncører kan fremover betale Adblock for at blive whitelistet, hvis deres reklamer overholder nogle ’acceptable adds’ standarder om ikke at være alt for irriterende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Michael Gundlach grundlagde AdBlock i 2009. Han står som afsender på den besked, der kom frem hos brugerne i sidste uge, hvor han taler varmt for ’acceptable adds’ projektet, men også annoncerer, at han har solgt virksomheden. Den nye køber ønsker dog at forblive anonym.

Alternativet ’Adblock Plus’ har længe kørt efter den ide at acceptere nogle reklamer, imens man blokerer for de irriterende af slagsen.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
12. oktober 2015 kl. 11:28

Er der nogen der kender en ad blocker som er FLOSS og under comunity control?

13
9. oktober 2015 kl. 11:40

Lige en advarsel til alle der bruger blokkerings værktøj, samt gode råd :-)

Bruger selv 2, (Privacy Bader og ScriptSafe) og de fungere GODT sammen. Men det er der ikke alle der gør, så pas på med flere forskellige værktøjer der vil det samme. De kan låse sig selv. Samt der er forskel på dem mellem firefox og chrome. Hvor jeg bruger den ene til "usikker" steder.

Hvis man som mig ikke bruger antivirus, så har jeg ikke java script og flash installeret som standart. Det har betydet at jeg 7-9-13 ikke er blevet ramt andet end en gang, for meget lang tid siden, hvor jeg kørte med antivirus. Men det gør også at der er mange sider og ting som ikke virker helt optimalt. Men for at kunne bruge købe varer og gå i Bank , bruger jeg en anden browser til dette. Lidt bøvlet men meget sikkert.

De steder som siger at flash skal være aktiveret for at siden virker optimal eller kan vises. Dem lukker jeg bare og finder et andet sted. Det er dem og ikke mig der har et problem.

For dem som har MS action pack eller ligende virtualisering, kan man også køre en browser ude i byen, man kan lige have dem billigste kørende 24/7. Det gør jeg når jeg skal anmelde TOLD, da SKAT meget gamle import system kræver flash. Hvis så kun det var det, det er også en lille smule tungt.

Med hensyn til sikkerhed, så kan en linux version også være på sin plads, den har det lidt svære ved at køre exe filer, og Active X sådan direkte. Måske skulle det firma som lige er blevet angrebet og har fået sine data krypteret for anden gang tænke på at skifte, og/eller bruge noget terminal server af en slags.

12
9. oktober 2015 kl. 11:13

Tar alle reklamer, og ca. 90% andet ækelt skidt ingen har brug for!

11
9. oktober 2015 kl. 07:57

...har altså eksisteret i lang tid.

10
8. oktober 2015 kl. 23:07

Skift til ublock origin, det er vel normalt at man nogengange må skifte når dem der laver det får penge for at fravige det deres originale grundlag var

7
8. oktober 2015 kl. 15:16

For problemet er jo netop, at folk blive sværmet til i reklamer, når man ikke har AdBlock eller lignende. Jeg skiftede dog for længe siden til noget andet.

6
8. oktober 2015 kl. 14:42

Jeg bruger selv Ghostery, hvilket klart kan anbefales.

5
8. oktober 2015 kl. 13:15

hva' mæ' ublock eller ublock origin

4
8. oktober 2015 kl. 12:53

Er det ikke lige meget, og historien lige så. Som når TDC køber Telmore, eller Oracle overtager Openoffice.

Denne håndtering ødelægger ånden og mening med firma og produkt, folk løber skrigende væk og finder noget andet.

Har selv skiftet for lang tid siden, vil anbefale

Privacy Bader eller ScriptSafe, det får også V2 hjemmesider til at være håndterbar.

Andre foreslag ?

2
8. oktober 2015 kl. 12:11

Så man går væk fra "pay what you like" og lader de "pæne" annoncører betale for at rydde op efter deres "grimme" dittoer? Dvs. at annoncører for at få opmærksomhed til deres reklame fremover betaler for at omgivelserne distraherer så lidt som muligt (i tillæg til bannerets størrelse eller placering).

Men kan man det? Reklameverdenen har kun alle dage vist, at den er fuldstændig ude af stand til at arbejde for et fælles bedste. Mon ikke vi bare ser, at Adblock bliver et af de mere ironiske navne, sammen med Radikale Venstre og Monopoltilsynet.

Adblock er også blevet gatekeeper for annoncering. Endnu en mellemmand, der skal tjene på internettet. I fremtiden kan de f.eks. forsøge sig med et argument om, at de bare viser, hvad der er "relevant" for dig. Det ville de slippe fint afsted med, for deres privacy policy siger, at de til enhver tid kan ændre vilkårene, og at ens brug af deres extension er udtryk for samtykke.

I øvrigt: Anonym køber? Kan man det? Det er jo helt vildt utroværdigt.

1
8. oktober 2015 kl. 12:01

Jeg fik beskeden, og er rimelig sikker på der var et "opt out link" på den side.