Adblock-browser vil lade brugere mikro-betale for indhold med bitcoins

En test i den reklameblokerende browser Brave skal lade brugere støtte medier og andre med mikrobetalinger i bitcoin.

Den kontroversielle Brave-browser startede i sidste uge test af et system, der lader brugere betale sig fra reklamer med meget små bitcoin-beløb.

Det skriver CIO.

Læs også: Amerikanske avisudgivere: Adblocker-browseren Brave stjæler vores indhold

Brave blev allerede i maj indrapporteret til det amerikanske svar på en konkurrencestyrelsen. Men det stopper altså ikke browser-projektet i at udvide funktionaliteten, fortæller chefen for Brave Software, Brendan Eich.

'Vi har hørt fra mange mennesker, der siger, at de er trætte af det nuværende reklame-tekniske økosystem, der fylder websider og dataforbindelser med irriterende reklamer og tracking scripts, og de ville med glæde være reklamefri, hvis de i stedet kunne give deres støtte direkte til de hjemmesider, de besøger,' skriver han i en blog.

Læs også: Kommentar: Bannerreklamer kommer aldrig i liga med Irma-hønen

Løsningen har fået navnet Brave Payments, og den kræver at Brave-brugere tilknytter sin bitcoin-wallet til browseren, og indbetale et beløb på op til 5 dollars om måneden fra et betalingskort.

Derefter kan brugeren lave en liste over sider, han eller hun vil betale til. Pengene fordeles efterfølgende til de udvalgte hjemmesider baseret på antal sider besøgt og tid brugt.

Brave tager selv 5 % af de penge, der indsættes på brugerens wallet.

Læs også: Edge får alligevel ikke indbygget adblocker

I Brave-browseren blokeres alle de reklameelementer, som den privacy bevidste bruger ikke ønsker - som cookies, der tracker brugere på tværs af hjemmesider for at målrette reklamer.

De uønskede reklamer erstattes i Brave-browseren af nogle mindre reklamer, som ikke er er målrettet den enkelte bruger, men brugerbasen som helhed.

Planen er på sigt, at dele indtjeningen med brugerne og siderne, hvis reklamer bliver blokeret - fordelt henholdsvis 15 % og 55 % af indkomsten. Den andel, som tilfalder brugeren, kan man vælge at få udbetalt - eller give videre til de hjemmesider man ønsker at støtte.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Dave Pencroof

Det er en god ide ! Den holder bar ikke, for de reklamebaserede sites tjener alt for meget på at vise reklamer til at, tilbyde slutbrugeren en pris for et abb der ikke er fuldstændigt afstemt med reklameindtægterne, måske lidt mere ! Oven i det, ser jeg yderst sjældent høj-kvalitets indhold på disse sites, nærmest tvært om, bare kik på EB det er så overfyldt af reklamer at real-indholdet er tæt på usynligt !

 • 3
 • 0
#2 Morten Rasmussen

Forretningsmodellen skal nok ikke ligge i reklamer, som plastrer ens hjemmeside til. Det virker som et symptom på at man har glemt hvilken værdi man selv mener man kan tilføre markedet.

Så mange penge kan man umuligt tjene ved at have et annoncebanner kørende på sin side, at man virkelig vil forurene sit eget brand!

Version2 og alle mulige andre netmedier herhjemme er nu også begyndt at blive sure på Adblocker. At reklamerne overhovedet kom ind på hjemmesiden i første omgang var en fejl.

I stedet bør man droppe reklamer helt og sælge ydelser (f.eks. adgang til dybdegående artikler) med mikrobetaling, fremfor at opkræve et større abonnement som man som bruger ikke kan overskue om man får brugt.

Mikrobetalinger er en god ting. Jeg tvivler på at ovennævnte browser er den rigtige løsning.

 • 4
 • 0
#4 Thomas Watts

Så må man håbe, at intet content fra de sider kan downloades/gemmes på nogen måde, for så ryger halvdelen af betalingsmodellen...

cough

Men ja, vi mangler stadig en central spiller, der tilbyder content creators at tilslutte sig til en samlende betalingsportal, hvor man som forbruger er oprettet med en konto som automatisk overfører for adgang til emner, de udbydende parter ønsker betaling for. Det er ikke helt skævt forsøgt af Brave imho, men det er desværre et spørgsmål om, at hvis ikke løsningen er LIGE i skabet og har en nulens masse content creators med fra start, er der ingen, der vil tage den seriøst.

Google, Amazon, Apple - hvem bliver det?

 • 0
 • 0
#5 Michael Hansen

Bruger personligt youtube en del (nej ikke til katte videoer, men inden for tekniske områder der interesserer mig), de fleste har efterhånden sat patreon op, så man kan støtte dem der opretter indholdet den vej.

Har ca. 15 større "kanaler" jeg følger, har et budget på ca. 200 kr pr. md., så de får hver ca. 200/15 hver (lidt undtagelser, dem der producerer meget og ekstra godt indhold får lidt mere end de andre), det er trods alt mere end de ville have fået ved at vise reklamer som jeg ikke ville trykke på.

Og de fleste tilbyder lidt ekstra indhold for at man netop støtter dem via patreon.

Men det er bare min måde at give lidt tilbage på :)

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere