Acid3 sender browsere til tælling

Web Standards Projects seneste browser-test knækker samtlige browsere på markedet.

Interessegruppen The Web Standards Project (WASP), som arbejder for bedre standardisering af browsere, har stillet endnu en udfordring til producenterne. Det skriver SDTimes.

Den nye Acid3-test giver knock-out til de markedsledende browsere Firefox, Internet Explorer og Safari.

Tidligere har WASP udsendt testen Acid og Acid2, som har til formål at finde huller i browsernes fremvisning af websider, i forhold standarder indenfor HTML, CSS og Javascript. Men der er også kritik af testens relevans.

Ifølge WASP er Acid3 designet til Web 2.0-alderen. Den kører 100 mindre tests, som skal afdække browserens evner inden for en række områder.

Den første Acid-test så dagens lys i 1997 og testede browserens evner indenfor CSS. Acid2-testen gik efter fejl i understøttelsen af CSS, HTML og grafik-formatet PNG.

En analytiker fra Burton Group siger til SDTimes, at selv om det er rart at se at browserne lever op til standarderne, er resultaterne kun interessante for virksomheder. Han tilføjer, at firmaer foretager deres egne risikovurderinger for at finde ud af, hvilke browsere deres applikationer skal understøtte.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Dennis Krøger

Det er ret vigtigt at huske at selve screenshots layout ikke umiddelbart siger ret meget om andet end CSSen.

Det der tæller mest er tallet. Derudover repræsenterer hver boks 16 tests i en bestemt kategori. Farven går fra usynlig (0 tests i kategorien bestået) over sort (1-5)til grå (6-10) og sølv(11-15) til den endelige farve (alle tests i kategorien bestået).

http://en.wikipedia.org/wiki/Acid3

IE8 er laaaangt, LAAAANGT fra, også selvom den umiddelbart kan lave layoutet.

  • 0
  • 0
Dennis Krøger

100/100 er IKKE nok til at Acid3 er klaret. Der er også pixel-perfect rendering (Klaret), og animationen skal være glidende (ikke klaret).

Opera har forøvrigt også 100/100 nu (måske 99/100 efter en bug i Acid3 blev rettet). Til gengæld har Opera vist ikke pixel-perfect rendering.

(Disse oplysninger er fra i torsdags for mit vedkommende, med den hastighed Webkit og Opera har klaret bugs, kunne det hele sagtens være klaret nu)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere