Acers nye Chromebook 13 byder på høj opløsning og 13 timers batteridrift

Acer lancerer den første Chromebook med Nvidia-processor. Det betyder højere ydeevne end konkurrenterne og batteritid på op til 13 timer - for under 300 dollars.

Acer er som den første på markedet klar med en Chromebook, der er drevet af en Nvidia-chip. I det her tilfælde Nvidias Tegra K1-processor, der indtil nu kun har været anvendt i tablets og andre bærbare dimser, skriver The Verge.

Det kan vise sig at være en rigtig god idé. For selv med en ydeevne, der giver konkurrenterne kamp til stregen, kan den nye Chromebook holde batteri i op til 13 timer, lyder det fra Acer og Nvidia.

Acers Chromebook 13 kommer i to udgaver. En billig og en dyr model. Den billige har en skærmopløsning på 1.366 x 768 pixel, 16 gigabyte SSD og 2 gigabyte RAM. Prisen lander på 280 dollars i USA. Betaler man derimod 20 dollars ekstra, får man en skærm med Full HD, men den højere opløsning betyder, at batteritiden bliver reduceret til 11 timer. Topmodellen i serien koster 380 dollars, og så får man 32 gigabyte SSD og 4 gigabyte RAM med i købet.

Nvidia lover også, at Tegra K1 vil sikre en højere grafisk ydeevne end de konkurrerende Chromebooks med Samsung- og Intel-chips. Og ifølge en anmelder fra it-mediet The Verge ser demonstrationer af 3D-modeller på Acer Chromebook 13 da også imponerende ud.

Det samme gælder Nvidias demonstration af multitasking. Fire vinduer med blandt andet musikstreaming og et kørende script i Google Sheet viser, at Chromebook 13 klarer sig bedre med mange opgaver end konkurrerende Intel-maskiner.

På trods af den imponerende ydeevne mener Nvidia altså, at Chromebook 13 kan holde sig længere kørende uden opladning end andre Chromebooks på markedet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Jakob Damkjær

Så ikke være

"Acers nye Chromebook 13 byder på høj opløsning ELLER 13 timers batteridrift" ;)

Og høj ydeevne... Var i en bestbuy her i usastrup og kørte Googles egen ocatane 2.0 benchmark på de nyeste chromebooks... Resultatet var 25% - 30% af den score som man får med en 3 år gammel laptop... og når alt køre som en browser så er det vel ikke et dårligt benchmark.

Tror det bliver sjovere at ha en Intel laptop med en 14 nm broadwell chip... Da de allerede idag med haswell chips kan få 13 timers batterilevetid på et ikke Web browser baseret OS...

 • 1
 • 3
#5 Peter Stricker

Øv, overskriften nævnte høj opløsning, men artiklen taler kun om Full HD. Chromebook Pixel havde (eller har?) høj opløsning, der kan bruges til noget. Den her har en opløsning, der passer til TV-avisen.

Så jeg vil faktisk gå videre end Jakob - medium opløsning eller okay batterilevetid.

 • 0
 • 0
#9 Carsten Olsen

Nu er der gået 2 uger og alle der har testet den er vilde med den. Folkeskoler/plejehjem få købt en til hver enhed og test den. (Den ka også kører nemid og alt andet en skoleelev/plejehjemsbeboer har brug for)

Når i så har fundet ud af at det er verdens mest brugbare/ sikre/ driftstabile, (brugbare: det er også den verdens første brugervenlige computer ) så køb en spandfuld af dem og del ud.

Den er simpelthen så brugevenlig, så der ikke er nogen pensionist på hele plejehjemmet der ikke kan finde ud at bruge den. (Samtidig er den vedligeholdelses-/virus-fri)

 • 0
 • 0
#10 Mads Thomsen

Valget står i øjeblikket mellem denne og Samsungs 2'er til at afløse min Samsung 1'er (ARM). Men der kan nå at dukke meget op før de to lander i DK. Spændende som Chromebooks har fået fart på. En meget velkommen konkurrent.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere