Aarhusiansk start-up satser på alt fra Korea til Canada

15. juli 2014 kl. 11:45
Aarhusiansk start-up satser på alt fra Korea til Canada
Illustration: Maria Behrendt.
Sommertour: For den aarhusianske start-up virksomhed, Uniwise, kan det kun gå for langsomt. De vil udbrede deres digitale eksamensløsning til hele verden, og det skal helst være nu.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er ikke meget mere end fire måneder siden den aarhusianske start-up-virksomhed, Uniwise, satte blæk på papiret af sin første danske kontrakt, men det forhindrer ikke virksomheden i at afsøge alle verdenshjørner for at finde nye markeder at sætte krogen i.

Uniwise leverer et system, der digitaliserer eksaminer fra start til slut. Både i forhold til selve eksamen og den administration, der følger før og efter. 1. marts skrev virksomheden under på en kontrakt om at levere systemet til de danske professionshøjskoler. Til september flyver selskabet til Korea med et håb om at indtage markedet der.

»Der er langt til Korea, men vi har en strategi om at investere alt det, vi tjener, i nye markeder,« siger medstifter og partner i Uniwise, Rasmus Blok.

Mens Version2 er på besøg hos Uniwise har Rasmus Blok et Skype-møde med nogle koreanske business-folk, han har mødt på en konference i København. De har lovet at hjælpe Uniwise med at skaffe kontakter, sætte møder op og danne netværk i Korea.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Danmark har innovationscentre rundt omkring i Asien, og Korea er den mest oplagte indgang til markedet, fordi landet er meget vestligt orienteret,« siger Rasmus Blok.

Tanken er, at Rasmus Blok og hans partnere, skal bruge Korea-turen til at blive synlige og samtidig kortlægge markedet.

»Vi har fået rigtig meget serveret her, fordi vi kommer til landet og får hjælp af nogle mennesker, som har et officielt samarbejde med regeringen. Den slags er vigtigt derovre. Det viser, at man er noget,« siger Rasmus Blok.

Han håber, at det koreanske eventyr ender med, at Uniwise får mulighed for at starte nogle piloter-projekter, men i første omgang skal de have fundet ud af, hvem de overhovedet skal tale med for at komme ind på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Kommandovejene er så forskellige fra land til land. Er det virksomheder, enkelt universiteter, enkelte professorer eller myndigheder man skal tale med? Der er kun en måde at finde ud af det på: Tag derover,« siger Rasmus Blok.

Fra Korea til Canada

Samtidig med at Uniwise ligger en masse tid og investeringer i at finde ud af, hvordan de kommer ud på det koreanske marked, har virksomheden også kastet snore ud til blandt andet det europæiske og det canadiske marked.

Fra august har Uniwise ansat en canadisk mba-studerende, som har været ansat på et canadisk universitet. Hun skal hjælpe både med at skabe kendskab og kontakt til det canadiske og nordamerikanske marked, hvor hun kender til eksamensprocesserne.

Ligeledes har Uniwise ansat en virksomhed til at afsøge de europæiske markeder de kommende måneder. De laver en rundringningsanalyse til lande som Italien, Hollans, Ungarn, Schweiz og så videre.

»De ringer simpelthen rundt og spørger: Hvad tænker i om digital eksamen?,« siger Rasmus Blok.

Mens Version2 taler med Rasmus Blok, bliver det tydeligt, at Uniwise gør det, nogen ville kalde, ‘at skyde med spredehagl.’ Rasmus Blok erkender da også, at det er en stor mundfuld. Der er store forskelle både på kulturer, og den måde eksaminer fungerer.

»I Skandinavien går vi ofte til en eller to store eksaminer som kulmination på et fag, mens de i USA tester eleverne ofte med multiple choice-tests«, siger Rasmus Blok.

Men for Uniwise handler det om at være først, og det er det Rasmus Bloks tanker kredser om:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Hvordan kommer vi ud? Hvordan bliver vi større? Det er nu, vi skal gøre det,« siger han.

Wiseflow

  • Systemet understøtter hele eksamensprocessen. Ofte er eksamen primært digital i den studerendes ende, mens mange af processerne før og efter eksamen foregår manuelt. Wiseflow gør alt digitalt, og efterfølgende opbevares alle dokumenter i en cloud.
  • En undersøgelse viser, at universiteter, der anvender Wiseflow sparer 76 procent af omkostningerne til administration.
  • Uniwise er endt med at få en midlertidig kontakt med Aarhus Universitet, der løber til 2016, og Wiseflow bruges henover denne sommer til eksaminer af 17.000 studerende på universitetet.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger