Århusiansk app-tester solgt til amerikanere: Nu kan vi få tid til at kode

Det århusianske Lesspainful.com er blevet solgt til amerikanske Xamarin. Stifteren ser frem til at få mere tid til at arbejde med app-testing fremover.

Lesspainful.com er et århusiansk tomandsfirma, der tilbyder at teste dine apps på mange platforme samtidig. Det bliver drevet af partnerne Jonas Maturana og Karl Krukow. Eller sådan var det i hvert fald indtil for nyligt.

Firmaet er nemlig blevet solgt det San Francisco-baserede firma Xamarin for et ukendt millionbeløb. Det blev annonceret på Xamarins konference i Austin, Texas d. 16. april.

Til Version2's spørgsmål om, hvorvidt der var tale om én million eller ti millioner kroner, svarede medstifter af lesspainful.com Jonas Maturana Larsen dog, at »det nok var der omkring.«

Jonas Maturana Larsen er begejstret for salget, der tillader ham at arbejde mere med det, han elsker, og mindre med virksomhedsdrift.

»Nu skal vi bare drive det, vi var godt i gang med videre. Vi kommer til at lave en afdeling i Århus, altså som det var før, men med mere fokus på udvikling og mindre på salg og support,« siger Jonas Maturana Larsen til Version2.

App-testen foregår således, at lesspainful.com har hundredvis af fysiske telefoner og tablets liggende, som man så kan købe sig adgang til at teste på. Så kan man se, om ens app virker på alle de platforme, den skal.

Nu har Karl Krukow og Jonas Maturana Larsen, hvis nye titel er Xamarin Test Cloud Lead, planer om at udvide telefonfarmen endnu mere og arbejdere videre på sit koncept.

»Vi skal lave vores produkt til .net-udviklere og udvikle værktøjer, der kan gøre det nemt for dem. Jeg er meget glad, som den lille nørd, jeg er indeni, bliver jeg rigtig glad af de nye kollegaer vi skal arbejde sammen med. De laver supersej teknologi,« siger Jonas Maturana Larsen til Version2.

Jonas Maturana Larsen og Karl Krukow har planer om at ansætte to eller tre mennesker til. Om de skal sidde på Århuskontoret eller et helt andet sted, betyder ikke så meget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Casper Bang

Interesant. Xamarin er stiftet af Miguel de Igaza (skaberen af Gnome og Mono bl.a.) og efter de forlod Novell, fokuserer de nu næsten udelukkende på tablet/smartphone udvikling via C# til Android og iPhone. Det synes at bekrlfte, at han har fundet en solid forretningsmodel.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere