Aarhus: Vi tager et digitalt kvantespring med ny læringsplatform

Digitalisering af de faglige forløb, deling af materialer og evaluering af udbyttet af undervisningen er en del af en ny skoleløsning i Aarhus Kommune.

Folkeskolerne i Aarhus Kommune er på vej mod en øget digitalisering, da magistratafdelingen Børn og Unge har indgået kontrakt med KMD om levering af en ny en digital læringsplatform, KMD Educa Læring.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Den digitale løsning skal sammen med en investering på 20 millioner kroner i nyt it-udstyr styrke elevernes læring og samtidig bringe forældre tættere på hverdagen i folkeskolen.

Læringsplatformen samler forberedelse, undervisning og evaluering af læringen ét sted. Det betyder større synlighed og sammenhæng for elever, forældre, medarbejdere og skolernes ledelser, hvilket rådmand for Børn og Unge Bünyamin Simsek ser frem til.

»Forældres engagement er afgørende for børns udvikling, og med læringsplatformen bringer vi forældrene tættere på undervisningen. De får mulighed for at følge deres barns læring, udvikling og trivsel løbende. Det styrker forældreinddragelsen og samarbejdet mellem skole og hjem til gavn for elevernes læring,« siger Bünyamin Simsek.

KMD: Det er verdensklasse

I den såkaldte læringsplatform vil eleverne kunne arbejde digitalt med faglige forløb, dele materialer og evaluere deres udbytte, så de bliver endnu mere aktive medspillere i egen læring.

Samtidig kan pædagogiske medarbejdere dele forberedelse, læringsforløb og undervisning i platformen, der også opsamler viden om den enkelte elev digitalt. Det skaber overblik og kan danne baggrund for tidlige og forebyggende indsatser samt datainformeret ledelse på skolerne.

»Alle børn og unge skal have mulighed for at udvikle deres potentiale. Det hjælper læringsplatformen med til,« siger Bünyamin Simsek.

Der er gennemført et offentligt udbud af læringsplatformen, og der er indgået en fireårig kontrakt med KMD. Her glæder man sig også over aftalen med landets næststørste kommune:

»Vi ser frem til et inspirerende samarbejde med Aarhus Kommune om at understøtte elevernes læring og gøre det nemt at planlægge, gennemføre og evaluere læringsforløb. Det er vores ambition, at vi ved hjælp af digitalisering sammen med Aarhus Kommune kan medvirke til at skabe et undervisnings- og læringsmiljø i verdensklasse,« siger direktør for KMD Børn & Uddannelse Jens Arne Madsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kevin Johansen

20 millioner til ny IT-udstyr, men hvad er prisen for platformen?

Og hvorfor bruger kommuneskolerne ikke portaler som MatematikFessor, Gyldendals (til sprog) osv.? De er egentlig OK, plus det er mindre virksomheder (I denne sammenhæng gælder det også Gyldendal), der er sultne og reagerer (formentlig) hurtigere på krav om rettelser og lign.

Slutteligt, KMD? Gør nu den virksomhed persona non grata i offentlig sammenhæng!

  • 2
  • 2
Jari Wiklund

Ang. Matematikfessor og Gyldendals produkter, så er det nogle af de materialer, som læringsplatformen sætter i spil, således at eleverne får et nogenlunde leverandør-uafhængigt udbud af materialer at vælge imellem. Læringsplatformen, hvoraf KMD Educa, er en af i hvert fald 4 spillere, tilbyder i sig selv ikke noget fagligt indhold, men skal samle op på resultater mv.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere