Hos Aarhus Kommune har man blikket stift rettet mod Helsingør i disse dage. For også i Aarhus bruger man Chromebooks og Google Workspace, og kommunen er derudover en af dem, som er under granskning af Datatilsynet for brug af Google-løsninger i folkeskolen, som potentielt kan være i strid med GDPR.
Med andre ord er Helsingør-sagen i allerhøjeste grad også noget, som kan få betydning for Aarhus kommune.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
»Vi har været igennem en meget lang periode, hvor vi har ventet på klarhed over, hvad der kræves, for at kunne anvende Google Workspace i lyset af Schrems II-dommen,«
Fat det dog! Vi HAR løsningen, den skal bare lovliggøres.
Tsk..
Ingen kommuner har en Plan B. Så 44 kommuner er nu fuldstændig afhængige af Google's positioner og betingelser. Kommunen har smidt så mange penge efter een (1) løsning, at de ikke kan opgive den og trække Plan B ud af skuffen. For det er for dyrt. Regningen for kommunernes strategi betales med børns persondata fra 6 års alderen. Det sker uden samtykke fra forældrene. Hvis Helsingør sagen får grønt lys, så er sagen ikke tabt endnu, men der er rigtig rigtig mange kloge mennesker og ikke mindst forældre, der bør komme alvorligt meget i arbejdstøjet.
Er jo ikke nok at sige ikke have tredigeparts lande inde over, alle amerikanske virksomheder eller dem som de har ejerskab af kan bruges. cloudact giver amerikanske myndigheder adgang til data som er gemt på server i europa også.
Se denne hollanske analyse https://english.ncsc.nl/latest/weblog/weblog/2022/how-the-cloud-act-works-in-data-storage-in-europe