Aarhus har ventet på Chromebook-klarhed i to år: »Man kan ikke bare lave om i it-miljøet hele tiden«

17. august 2022 kl. 15:003
Aarhus har ventet på Chromebook-klarhed i to år: »Man kan ikke bare lave om i it-miljøet hele tiden«
Illustration: Konstantin Savusia | Bigstock.
Aarhus kommune var allerede for halvandet år siden klar over, at anvendelsen af Chromebooks kunne være et problem, men har valgt er fortsætte brugen - derfor er man også mere end almindeligt spændt på sagens udfald.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hos Aarhus Kommune har man blikket stift rettet mod Helsingør i disse dage. For også i Aarhus bruger man Chromebooks og Google Workspace, og kommunen er derudover en af dem, som er under granskning af Datatilsynet for brug af Google-løsninger i folkeskolen, som potentielt kan være i strid med GDPR. 

Med andre ord er Helsingør-sagen i allerhøjeste grad også noget, som kan få betydning for Aarhus kommune.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
22. august 2022 kl. 11:46

»Vi har været igennem en meget lang periode, hvor vi har ventet på klarhed over, hvad der kræves, for at kunne anvende Google Workspace i lyset af Schrems II-dommen,«

Fat det dog! Vi HAR løsningen, den skal bare lovliggøres.

Tsk..

2
17. august 2022 kl. 19:49

Ingen kommuner har en Plan B. Så 44 kommuner er nu fuldstændig afhængige af Google's positioner og betingelser. Kommunen har smidt så mange penge efter een (1) løsning, at de ikke kan opgive den og trække Plan B ud af skuffen. For det er for dyrt. Regningen for kommunernes strategi betales med børns persondata fra 6 års alderen. Det sker uden samtykke fra forældrene. Hvis Helsingør sagen får grønt lys, så er sagen ikke tabt endnu, men der er rigtig rigtig mange kloge mennesker og ikke mindst forældre, der bør komme alvorligt meget i arbejdstøjet.