Handelsgymnasium i Aarhus lækker 240 elevers cpr-numre på Google for Education

Skolen beklager fejlen, som den kalder 'menneskelig'.

Aarhus Handelsgymnasium har ved en fejl lagt 240 elevers cpr-numre på skolens interne hjemmesider. Det bekræfter direktør på Aarhus Business College Gitte Nørgaard over for TV 2.

»Vi er selvfølgelig utroligt kede af det og beklager fejlen dybt. Der er tale om en menneskelig fejl, der er sket på trods af vores sikkerhedsprocedurer på området. Vi har orienteret Datatilsynet og har udpeget kontaktpersoner, som kan hjælpe eleverne, hvis de føler sig usikre i forhold til, om deres data vil blive misbrugt,« siger Gitte Nørgaard til TV 2.

Lækket er angiveligt sket ad to omgange: fredag den 27. januar kl. 8-8.30 og fra mandag den 30. januar kl. 8.15 til tirsdag den 31. januar kl. 13.

Listen med de 240 navne, eller dele af listen, var dermed tilgængelig på Google for Education i 30 timer og på Elevplan i 7 timer.

»Det er vores klare opfattelse på nuværende tidspunkt, at de 240 elever, hvis navne var på listen, er de eneste, som i tidsrummet har haft adgang til den specifikke destination på de to lukkede sites.« siger skoledirektøren.

Ifølge TV 2 Østjylland har skolen sendt et orienteringsbrev til forældre og elever, hvori det oplyses, at lækket er sket i forbindelse med en oversigt over, i hvilke fag tredjeårseleverne skulle aflevere en forberedende opgave. Her fremgik cpr-numrene sammen med elevens navn og fag.

I orienteringsbrevet skriver skolen, at det efter dens opfattelse kun er de 240 elever, som har haft adgang til personnumrene på de to lukkede hjemmesider. Men Aarhus Business College anbefaler eleverne at være opmærksomme på uregelmæssigheder og bl.a. tjekke deres bankkonti oftere end normalt, fortæller TV 2 Østjylland.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Denny Christensen

så går det nok.

Herregud, et par CPR nr mere er vel ikke så væsentligt, vi skal hellere trøste de stakler der har lavet miseren.

Hold nu ..... hvor er jeg efterhånden træt af at høre om brud informationssikkerheden i det offentlige, den plejes tydeligt vis af personer der ikke er korrekt trænet.

Jeg er enig med Patrick Moog, fjern CPR nr som andet end identifikation og skulle nogen mene de har penge til gode fordi de alligevel har brugt CPR nr så er det deres og ikke den pågældende persons problem.

 • 7
 • 0
#3 Christian Nobel

Skift CPR nummeret ud med et arbitrært løbenummer (en pointer), som udelukkende bruges til identifikation, og som kan skiftes om ønsket.

Samtidig burde man udrydde det gule sygesikringsbevis, og nøjes med det blå.

Hele manøvren omkring det blå sygesikringsbevis er som taget ud af en Finn Søborg roman, og har kostet samfundet en formue for ingenting.

Der er ingen forskel i informationerne på de to kort, så det danske sundhedsvæsen kunne sagtens nøjes med det ene af dem, da det alligevel er personens CPR nummer (eller rettere den bagvedværende person) der er berettiget til ydelser, ikke et stykke blåt eller gult plastik.

I det hele taget er hele håndteringen af sygesikringsbeviset molboagtig, og et udtryk for et djØFsk bureaukratihelvede af dimensioner.

Hvis f.eks. der sker udskiftning i ejerkredsen af det lægehus jeg er tilknyttet, så får jeg tilsendt et nyt sygesikringsbevis, trods det at det er 100% identisk med det gamle - hvilken syg hjerne kan forsvare det spild af samfundets midler?

Hvis man så lavede en revision af sygesikringsbeviset kunne man måske samtidig også overveje om det kunne bruges som officielt billedide for dem der ønsker det.

 • 9
 • 1
#5 Rolf Andersen

@Christian Nobel. Jeg læser som regel dine indlæg her og på ing.dk med interesse, og oftest er jeg rimelig enig med dig.

Nu har jeg fornøjelsen af at kunne kalde mig selv både civilingeniør (svagstrøm, DTU) og civiløkonom (HD i Organisation, CBS), og jeg er medlem af DJØF.

I mine forskellige arbejdsopgaver prøver jeg altid på at minimere unødvendigt bureaukrati, fordi unødvendigt bureaukrati er hæmmende for både arbejdsglæde og profit/effektivitet i organisationen.

Men jeg er SÅ træt af DJØF-bashingen herinde. Kan du ikke kaste dig over journalister, skolelærere, brugtvognsforhandlere i stedet?

... (nej, det mener jeg selvfølgelig ikke - jeg kender mange fornuftige mennesker med disse erhverv ;)

PS: Og selvfølgelig er det eneste fornuftige at sidestille CPR-nummeret med navn, adresse og telefonnummer :)

 • 2
 • 4
#8 Christian Nobel

Men jeg er SÅ træt af DJØF-bashingen herinde. Kan du ikke kaste dig over journalister, skolelærere, brugtvognsforhandlere i stedet?

Jeg beklager da at du tager det personligt, det er ikke min mening.

Og selvfølgelig findes der da givetvis mange dygtige og fornuftige mennesker der har set det hensigtsmæssigt at organisere sig i DJØF.

Men kan du så ikke hjælpe med at finde et fyndigt ord der beskriver det voldsomme fedtlag af bureaukratiske snyltere, der i høj grad plager den offentlige administration på et halvhøjt niveau, som meget underholdende beskrevet af Mogens Nørgaard her: https://www.version2.dk/comment/178578#comment-178578

Og et andet indlæg fra samme hånd: http://www.amino.dk/blogs/diktator/archive/2010/08/23/goddag.aspx

 • 6
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere