Aarhus-firma vil udvikle software til lydoverførsel i hjemmet - uden udfald

Traditionel lydoverførsel i hjemmet er bygget på teknologi, der er for ustabil, mener udviklingsfirma, der er på vej med helt ny software til trådløs lydoverførsel.

Et nyt softwarebaseret wifisystem skal sikre stabil trådløs overførsel af lyd mellem alskens enheder i hjemmet, lyder ambitionen fra det aarhusiansk baserede firma Dynastrom, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

»Vi arbejder med softwarekodning, der kan styre den trådløse lyd overalt i huset. Ikke bare mellem alle enheder i lydanlæg og mange højttalere i flere rum; systemet kan også omfatte alle andre former for infrastruktur, herunder alarmsystemer,« fortæller direktør Brian Møller, der tidligere har arbejdet som udviklingsdirektør hos Bang & Olufsen i Struer.

Løsning er ikke låst til enkeltleverandører, men producenterne kan vælge frit, og Dynastrom vurderer, at det er afgørende for markedet.

»Vi ser valgmuligheden og åbenheden som en af vores helt store styrker,« siger Brian Møller.

Traditionel teknologi er for skrøbelig

Brian Møller fortæller, at Dynastroms software, kaldet AROSTM, løser et problem, som er generelt for lydbranchen lige nu. Nemlig at arkitekturen i forbundne lydenheder traditionelt er ret skrøbelig.

»I alle andre systemer opererer man med en såkaldt masterhøjttaler, som styrer alle andre højttalere som slaver. Dermed crasher hele systemet, hvis masteren går ned. I vores AROSTM-netværk vil det ikke ske, for systemet skifter automatisk over til en fungerende enhed, hvis der måtte opstå midlertidige problemer. På den måde er vores patenterede løsning langt mindre sårbar for nedbrud.«

Målet er at blive en ny global standard inden for trådløs lyd - uden ledninger mellem anlæg og højttalere. Og altså uden udfald.

Selskabet har patenteret softwaren, som vil blive solgt på markederne som en licens. Dynastrom har p.t. otte ansatte.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Bente Hansen

Synes nu ikke jeg oplever noget sådan. Men bruger også bare billig og simpel teknologi som Spotify, Tablet, Chromecast, Amazon Dot. Samt dongler fra Logitech, og diverse NN.

Er det andre som oplever dette. Udover at ældre BT versioner er elendigt til Lyd.

Eller er dette noget dyr udstyr oplever, må indrømme at det har jeg ikke for meget af. Og jeg wire mine højtaler, om de skal have strøm eller signal, kan gå ud på et. Når man alligevel er ved at indrette et rum til lytning. er kabling nok det mindste. Selv om det kan koste nogle penge i Kobber.

Men jeg har nok bare Nej hatten på. I Danmark er vi jo kendt for at kunne noget med lyd. Men det her lyder bare som noget patent på noget software. Synes heller ikke ideen om at bruge en repeater er ny. Det gør mine Philips Hue enheder, samt det meste af mit trafik til Internettet. Hvis det ikke kan finde den lige vej også.

Vi skriv samtidigt Allan, kan se vi begge måske synes det ligner et eventyr om noget manglende tøj, af H.C.A

 • 0
 • 0
#3 Christian Nobel

.. når ordet "patenteret" benyttes som salgsargument, for så ved jeg hvad jeg ikke skal købe.

Og hvis man vitterlig tror at man kan proppe WiFi og "uden udfald" ind i samme sætning, så tyder det et betydeligt ukendskab til WiFi's lunefulde natur og svagheder.

Nå men de har vel nogle solide investorer i ryggen som kan sikre milliongagerne i en årrække, ind til realiteterne banker på døren.

Btw, hvor lang tid mon der går før AirLame går konkurs?

 • 2
 • 0
#4 Bente Hansen

"Btw, hvor lang tid mon der går før AirLame går konkurs?" Nok tidligere end antaget når investorer ikke hopper på limpinden, efter at have google firmaet, og finder denne tråd. Som ikke var den god PR som de måske regnet med i første omgang.

Patenter, især sammen med ordre Software giver også mig kløen og udslet. Og du har helt ret med Wifi, hvis man ser på hvor mange AP, man finder i en større by. Håber ikke de har tester på landet, også regner med at deres produkt virker ud af boksen i by.

 • 1
 • 0
#7 Matias Bennike

Jeg fandt patentet her: https://www.google.com/patents/WO2016119792A1?cl=en

Der lader til at være tale om et simpelt distribueret netværk, hvori der er indbygget en funktionalitet til at vælge en master samt at erstatte denne master, hvis den ikke længere er responsiv. Masterens funktion er så at sørge for at musikken der afspilles er synkroniseret over alle enheder (og kan også virke som repeater).

Medmindre der er nogle rigtigt skarpe måder at udføre funktionaliteten på, må det her nok betegnes som "yet another software patent".

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere