Aarhus dropper NemSMS: Kan ikke konkurrere med Forældreintra
17 folkeskoler i Aarhus Kommune sender SMS’er til forældre og elever, når kommunikationen skal hurtigt igennem. Kommunen har valgt at benytte sig af et SMS-modul i systemet Forældreintra i stedet for at bruge den fællesoffentlige SMS-løsning, NemSMS. Det er simpelthen ikke attraktivt, lyder det fra kommunen.
Aarhus Kommune har med SMS-kommunikation kunnet nedbringe fravær og har sikret en god kommunikation med elever og forældre. Beskederne sendes til de numre, forældre og elever har opgivet som deres foretrukne kontakt-nummer. Det betyder, at en forælder for eksempel kan indtaste sit arbejdsmobilnummer, når der skal sendes beskeder, i stedet for det private mobilnummer. Med beskedmodulet i Forældreintra, er NemSMS slet ikke attraktivt, fortæller Charlotte Houman, webprojektleder i børn og unge kommunikation i Aarhus Kommune, til Version2:
»På nuværende tidspunkt kan NemSMS ikke konkurrere med vores beskedmodul. Vi gik kun ganske lidt med overvejelser om NemSMS, fordi det andet system er så ligetil. Det kan integreres fra den ene dag til den anden, og det virker bare,« siger Charlotte Houman til Version2 og fortsætter:
»Fordi det er et modul i vores eksisterende system, kan man bruge informationen i andre dele af systemet. For eksempel kan læreren se, hvilke beskeder der er sendt til eleven, når vedkommende udarbejder en elevplan. Med NemSMS ville vi ikke være sikre på, at få hele historikken med.«
Lærerne kan vælge beskeder ud fra nogle skabeloner. Ifølge Charlotte Houman kan man på den måde sikre, at beskeder om eksempelvis fravær formuleres ens. Det gør, at der hverken for elever eller forældre kan være noget i beskederne, som kan tolkes forkert, fordi der kan være forskelligt ordvalg fra lærer til lærer.
Med modulet i Forældreintra sendes beskederne i det eksisterende system, som lærerne i forvejen kommunikerer med forældre og elever på. At lærerne kan sende beskederne fra en velkendt brugergrænseflade, og at de derfor ikke behøver at lære et nyt system, ser Charlotte Houman som en fordel:
»Vores medarbejdere skal ikke lære noget nyt. De kender systemet i forvejen og er vant til at bruge det til kommunikation med elever og forældre. Det eneste, de skal gøre, er at markere, at beskeden skal sendes ud som SMS i stedet for en besked på intranettet,« siger Charlotte Houman til Version2 og påpeger, at dét at kommunikere på flere kanaler på en gang netop giver styrken i systemet.
Men for Charlotte Houman er NemSMS ikke dømt helt ude:
»Vi ser løbende på alternativer, også til vores beskedmodul. Lige nu er det vigtigt, at vi får nogle erfaringer med systemet og derefter kan vi kigge på andre løsninger. Vi vil blandt andet se nærmere på NemSMS og andre løsninger i forbindelse med en intensiv digitaliseringsindsats, vi kører i 2012.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.