Århus dropper billig skoleløsning og køber dyre smartboards

De århusianske skolelever får næste år interaktive tavler ? de såkaldte Smartboards ? for 10 millioner kroner. Kommunen havde ellers kastet penge efter at udvikle en langt mere prisbillig løsning.

Århus Kommune forsyner fra næste år eleverne på kommunens folkeskoler med 150 interaktive tavler, de såkaldte Smartboards.

Dermed går kommunen i stor bue uden om den interaktive lærertaske ? en prisbillig løsning, Århus Kommune oprindeligt selv hyrede it-virksomheden Mergeit til at fremstille for sænke udgifterne sammenlignet med Smartboard-løsningen.

Version2 har tidligere beskrevet den interaktive lærertaske i serien It-udfordringen, og idéen var at bringe udgifterne ned på omkring en tredjedel i forhold til et Smartboard ved at benytte standardkomponenter i den interaktive lærertaske.

De 10 millioner kroner kan købe 150 Smartboards ? tre til hver skole ? oplyser Århus Kommune. Det svarer med en hurtig omregning til en omkostning på 66.667 kroner per Smartboard.

Det er godt og vel 50.000 kroner dyrere per styk end den interaktive lærertaske, der har en anslået pris på 15.000 kroner.

Hos leverandøren af den interaktive lærertaske undrer man sig over beslutningen.

»Vi har studset over det, og det er klart, at tingene nu er gået lidt i stå i forhold til Århus Kommune,« siger administrerende direktør i Mergeit, Claus Lavdal.

Han oplyser, at den interaktive lærertaske er på vej i testfasen, og at løsningen har flere andre interesserede kunder. Derfor er den interaktive lærertaske ikke kørt ud på et sidespor hos Mergeit, ifølge Claus Lavdal.

»Århus Kommunes beslutning viser jo bare, at vores løsning har stort potentiale, når de kun kan forsyne hver skole med tre Smartboards for de 10 millioner kroner,« siger Claus Lavdal.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Århus Kommune inden deadline.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ole Kofod

Jeg fatter ikke, hvordan Århus kommune kan nå frem til den pris.
Under alle omstændigheder skal man have en pc og en projektor - lad os sige 10.000 for et sæt.
Hvis man vælger Smartboard koster selve tavlen ca. 20000 kr. Dertil kan man vælge "afstemnings"-moduler til ca. 8000 for et klassesæt og forskelligt andet tilbehør, som man nok skal være ansat hos firmaet for at se det nødvendige i.
Andre firmaer (f.eks I-board eller PolyVision) ligger i nogenlunde samme prisklasse.
Så er der alternativer som Mimio, der er en add-on til en almindelig whiteboard som kan ca det samme som interaktive tavler i samme prisklaase.

Med andre ord: Der er en storleverandør, som er ved at tage en vis legemsdel på Århus Kommune. De kunne jo tale med nogle af de mange friskoler, som har haft interaktive tavler i flere år og høre om deres erfaringer - det koster kun et telefonopkald/besøg.

Mergeits løsning ser nu heller ikke tosset ud!

  • 0
  • 0
Anonym

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Århus Kommune inden deadline.

Det håber jeg i følger op på imorgen.

Hvis man i samme omgang kunne få inblik i hvordan man har tænkt sig at fordele de dyrtkøbte herligheder, kunne det også være interessant...

Som borger i kommunen er jeg MEGET interesseret i at få en forklaring !

  • 0
  • 0
Henrik Pedersen

Min holdning til deres valg er helt klart delt...

Jeg er en 13 (14 om 21 dage) årig skole elev i 7. Klasse på Vestenskov skole på Lolland falster..

De har investeret i et par smartboards til min skole, og min klasse er den eneste der har fået vores eget, inden i klasse lokalet.

Det er på en tid super sejt at bruge fordi, ja det er jo bare touch det er super sejt.

MEN MEN MEN

Boardet reagere langsomt, og er svært at bruge til frihåndskrift hvilket jo er et så og sige, stort problem for en tavle.
Og det er også et spørgsmål om hvor meget det, som nævnt ovenfor, ret så dyre board bliver brugt i undervisningen.
Det er stort set kun min matematik lære, som også sjovt nok er IT admin på skolen, der bruger det.
OG selv når det bliver brugt skal vi vente 5 min. på det klar. Det er 45 - 5 min. Så har vi kun 40 min. undervisningstid hvilket ikke er ret meget.

MEN den bedste side ved det er at eleverne, dvs. blandt andet mig må bruge det i frikvarterende.

Så jeg vil gerne sige tak, til skolen og Lolland Kommune for det dyre legetøj til mig og mine venner.

Henrik Pedersen

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere