Årets trends i bærbare computere: Batteri til hele dagen og USB 3.0

Cebit: Det var ikke revolutioner, men yderst velkomne evolutioner, der blev præsenteret i de bærbare computere på verdens største it-messe. Strøm til en hel dag ændrer måden, en bærbar kan bruges på.

Hannover: Efter at mobilt bredbånd blev udbredt og til at betale, er strøm for alvor blevet den bærbare computers akilleshæl. Hvad hjælper det, at man kan komme på nettet overalt, hvis man alligevel skal slæbe et arsenal af forlængerledninger, ekstrabatterier eller foddrevne generatorer med sig for at bruge computeren i mere end et par timer?

Den nød er pc-producenterne heldigvis ved at have knækket, for med hjælp fra lavvolts-processorer, der får flere og flere kræfter, samt LED-oplyste skærme er batteritider på 8-10 timer nu ikke længere et usædvanligt syn.

Taiwanske Asus tog rekorden på Cebit i år med 14 timers ? maksimal ? batteritid på netbook-computer 1005PE, men andre er godt med i kapløbet, blandt andet Nokias lækre Booklet, der praler af saft og kraft til 12 timer.

Version2's udsendte medarbejder brugte en 'fuldstørrelse' 13-tommer UL30A-bærbar fra Asus med en påstået batteritid på 12 timer undervejs på Cebit. Og ved at vælge strømspareprogrammet, der blandt andet begrænser processorens hastighed til højst 60 procent af maksimalt, samt skrue godt ned for lysstyrken i skærmen, var det faktisk muligt at bruge computeren ledningsfrit igennem en lang dag på farten - med tre timers batteritid til overs.

Pludseligt bliver strømforsyningen og jagten på et forjættet stik kun aktuelt, hvis man ikke har mulighed for at lade op om natten. Det ændrer for alvor den måde, en computer vil blive brugt på.

Andre forbedringer, der lige nu er på vej til at blive mainstream, er USB 3.0. Standarden afløser USB 2.0, der så dagens lys i 2001, og er på papiret ti gange hurtigere end USB 2.0 med en overførselshastighed på 4,8 gigabit/sekund. I praksis er denne halve gigabyte i sekundet dog ikke mulig.

Se også galleriet med de nyeste trends i bærbare computere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere