Årets it-projektleder: »Jeg har en forståelse for menneskers tilgang til it«

Illustration: Ing
Version2 IT talent - årets it-projektleder: Selvom det indimellem roder på Nikoline Kofod Ravns ­skrivebord, er struktur og overblik de to vigtigste pejlemærker i hendes arbejde som it-projektleder.

It-projektleder, investor og en baggrund i human ernæring. 33-årige Nikoline Kofod Ravns cv vidner om en spraglet karrierevej, men ser man en person for sig, der flakker rundt mellem dette og hint, tager man fejl. En rød tråd trækker sig igennem alt fra hendes tidligere virke inden for kost og ernæring til hverdagen som it-projektleder hos IST i Roskilde, der udvikler administrative it-løsninger til skoler og dagtilbud.

»Hvis du kigger på mit skrivebord, har jeg en del sedler liggende. Så jeg kan sagtens rode, men i arbejdet med andre mennesker vil jeg gerne have struktur og overblik. Det gælder alle de brancher, jeg har arbejdet i, fordi det skaber rammen for det, man samarbejder om,« siger Nikoline Kofod Ravn.

Professionalisme, ærlighed og kreativitet er tre egenskaber, som Nikoline Kofod Ravns arbejdsgiver, IST Danmark, fremhæver ved den 33-årige it-projektleder. Hendes karrierevej har haft mange afstikkere, men en rød tråd i hendes job er at bygge bro mellem folk. Illustration: Büro Jantzen

Til daglig har årets vinder af kategorien it-projektleder ansvar for implementeringen af værktøjer og processer, som bl.a. omfatter IST’s kundecenter, chat-implementering samt tilretning af CRM- og ticketsystem. Derudover er hun projekt­leder på it-revisionen i den danske afdeling af IST, der også har kontorer i Sverige, Norge og Tyskland.

En vigtig del af hendes daglige arbejde er at afstemme forventningerne mellem de mennesker, der deltager i et projekt. Det gælder forskellige ønsker, krav og prioriteringer fra ledelse, kunder, brugere og udviklere.

Humanistisk tilgang til it

Med sig i den uddannelsesmæssige rygsæk har hun en cand.it. i It, Læring og Organisatorisk Omstilling fra Aalborg Universitet i København. Det var via praktikken og siden specialet, at hun fik foden indenfor hos IST og bl.a. udfærdigede et casestudie om et mobilteknologisk koncept til lærerne i grundskolen i Matuu, Kenya.

Men før det gav en professions­bachelor i ernæring og sundhed Nikoline Kofod Ravn en god dosis erfaring med pædagogik og ledelse, som hun også trækker på til hverdag:

»Jeg har altid haft en stor interesse for det digitale og nye teknologier, men jeg plejer at sige, at jeg har en humanistisk it-uddannelse og en forståelse for menneskers tilgang til it,« siger hun.

Hendes fokus på mennesker og helheden i et projekt betyder ifølge hende selv, at hun kan bygge bro over den kløft, der kan være mellem mennesker i forskellige aldersgrupper eller professioner, for eksempel en softwareudvikler og en bruger.

Men en vigtig del af hendes arbejde er også at kunne gå ind i en diskussion med de forskellige parter om, hvad der er vigtigt at fokusere på i et projekt:

»Det handler om, at man ikke bare implementerer noget for at implementere det. Jeg spørger altid, hvad formålet er. Hvorfor vil vi for eksempel gerne indføre en chat i vores kundecenter? Så jeg kan godt være kritisk, for der kan være masser af værdi i en beslutning, men vi skal være helt klar over, hvad den er,« siger Nikoline Kofod Ravn.

Foretrækker at eksekvere

Hverdagen kan byde på flere hovedbrud. Skal hun f.eks. finde viden til et nyt projekt internt i IST eller hos en ekstern samarbejdspartner? Hvor meget kan hun eller kollegerne ordne selv, og hvilke opgaver skal der hyres konsulenter ind til?

Igen handler det om at tale med de forskellige parter og afstemme forventninger. Også det har hun en struktureret tilgang til:

»Et møde skal ikke vare meget længere end et kvarter, før der skal en agenda til. Jeg bryder mig ikke om timelange møder med mange mennesker, men foretrækker klart at eksekvere på opgaver. Hvis man kan gå tidligt fra et møde, er det kun en succes,« siger Nikoline Kofod Ravn.

Snart står den på familieforøgelse for første gang, og også derhjemme spiller projektlederen en rolle i hverdagen:

»Vi har lavet et babybudget, hvilket min chef også har grinet lidt ad. Og så har vi ugentlige møder, hvor mange andre måske bare ville have en hyggesnak om aftenen. Vi kalder det et kærestebestyrelsesmøde,« siger hun ler.

For Nikoline Kofod Ravn og ægtefællen skal arbejdet være en passion, ikke en nødvendighed. Derfor bruger de tankegangen bag FIRE-bevægelsen (Financial Independence Retire Early) i det daglige til at leve relativt minimalistisk for at kunne bidrage til en grønnere livsstil og mindre forbrug, men også for at kunne investere en del af månedslønnen.

Lige nu er Nikoline Kofod Ravn dog hverken på udkig efter nyt job eller for den sags skyld at pensionere sig selv tidligt:

»Keywordet for mig er muligheden for at være med til at skabe forbedringer. Det handler om alt, der kan optimeres og forbedres i organisationen. Så længe det er i spil, er jeg glad.«

Læs mere om IT Talent og se alle kandidaterne her i magasinet:

 

Læs også: Årets it-konsulent er Microsoft-mand til fingerspidserne

Læs også: Rasmus Krabbe er årets udviklertalent: »I lang tid havde jeg en antipati mod udtrykket software engineer«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere