Årets it-projektleder: »Ihærdighed og selvstændighed er kernen i alt, jeg laver«

Årets it-projektleder: »Ihærdighed og selvstændighed er kernen i alt, jeg laver«
Illustration: Jeppe Carlsen.
Årets it-projektleder Tomas Zhang Mathiesen arbejder altid efter et mantra, der forbinder det bedste fra den danske og kinesiske kultur .
25. november 2021 kl. 10:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

På Tomas Zhang Mathiesens otte års fødselsdag fortalte hans mor ham, at hun havde en helt særlig gave til ham. De skulle ud og rejse med fly. For Tomas Zhang Mathiesen, der dengang boede i Kina, var det helt vildt. Han havde på det tidspunkt aldrig fløjet eller rejst til et andet land før.

Turen gik til Danmark, for hans mor havde fundet kærligheden med en dansk mand, og nu skulle hun og hendes søn flyttes permanent til Danmark. Han er derfor vokset op med det, han selv kalder for en ‘tiger mom’, der forventede, at han lagde sig i selen i skolen og fik gode karakterer, og en dansk far, der gik op i at lade ham finde sine egne veje og blive et selvstændigt menneske.

»Den selvstændighed og ihærdighed er kernen i alt, hvad jeg laver, også som projektleder,« fortæller Tomas Zhang Mathiesen, der er vinder af årets it-projektledertitel i Version2 it-talent.

Det bedste af to verdener

Efter en gymnasietid, hvor han havde lagt mere vægt på at følge sin fars råd om at finde sine egne veje, end at følge sin mors råd om at have næsen i bøgerne, besluttede han sig for at lægge stilen om, da han startede på universitetet:

Log ind og få adgang
Du kan læse indholdet ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger