Årets it-konsulenttalent: »Problemet er det interessante – ikke teknologien«

Rune Ringsholm Bergendorff leder NNIT’s afdeling for life sciences i Danmark. Her har han været krumptap i opdyrkningen af et nyt marked: digitaliseringen af papirdokumenta- tionen til eksempelvis lægemidler. Illustration: Büro Jantzen
Han er teknikinteresseret og kan programmere, men det er i spændingsfeltet mellem it og forretning, at Rune Ringsholm Bergendorff, NNIT, befinder sig allerbedst.

Flid, passion og tempo. Disciplin, loyalitet og menneskelighed. Der mangler ikke positive gloser, når 32-årige Rune Ringsholm Bergendorff, konsulent og leder af life sciences-afdelingen i NNIT, får et par beskrivende ord med på vejen af nærmeste chef.

Torsdag eftermiddag blev han kåret som årets it-konsulenttalent ved en event i Ingeniørforeningen IDAs hovedkvarter på Kalvebod Brygge, hvor Version2 afholdt konkurrencen IT Talent 2018.

Når der skal vindes it-udbud eller åbnes nye forretningsområder, skader det heller ikke at kunne sætte flueben ud for ‘konkurrenceminded’ – en egenskab, som hovedpersonen på ingen måde benægter at være i besiddelse af.

»Det er rigtigt. Jeg er ikke så god til at blive nummer to,« konstaterer Rune Ringsholm Bergendorff leende og tilføjer:

Læs også: Årets it-udviklertalent: Hardcore udvikler og hovedtelefon-nørd

»Jeg har dyrket basketball på højt plan i ti år, og så er det klart, at man bliver et konkurrencemenneske. Dét har jeg helt sikkert ikke parkeret, og jeg bruger det i projekter eller i udbud, som jo er klassiske eksempler på situationer, hvor man er i konkurrence med andre,« forklarer han.

Konsulent som 19-årig

Rune Ringsholm Bergendorff trådte ind i it-branchen som 19-årig med en konsulentstilling i IBM. I 2010 færdiggjorde han en master i Business Administration og Computer Science ved CBS. Selvom han er teknisk interesseret, er det i grænselandet mellem it og forretning, at han befinder sig allerbedst.

»Jeg kan godt småkode lidt i CSS, HTML, Java og den slags, og jeg anvender den forståelse, jeg har for det. Men for mig har det spændende altid været, hvordan man kan anvende it til at arbejde for forretningen, forandre processer og gøre tingene mere smidige,« siger Rune Ringsholm Bergendorff.

Læs også: Årets it-projektledertalent: »En umotiveret projektleder kan skade hele teamet«

De seneste otte år har arbejdsgiveren været NNIT, hvor han nu leder afdelingen for life sciences i Danmark. Her har han været krumptap i opdyrkningen af et nyt marked for it-virksomheden. Kunderne er virksomheder inden for pharma-industrien, der i begyndelsen af det nye årtusinde satte gang i digitaliseringen af papirdokumentationen til eksempelvis lægemidler.

Øvelsen blev at få virksomhederne overbevist om, at de måtte tage et skridt videre fra de klassiske pdf’er. I stedet skulle oplysningerne til lægemiddelmyndigheder som FDA og EMA være strukturerede data i databaser, der enkelt kan kobles til myndighedernes via en SaaS-løsning. Men i begyndelsen var der skepsis:

»Pharma-virksomheder er traditionelt mere besindige, hvad angår it. Udfordringen var derfor at forklare, hvorfor de skulle få omsat pdf’erne til strukturerede data, så deres it-systemer kan blive direkte forbundet til myndighedernes. Jeg blev advaret om, at det blev for svært at sælge, fordi vi var inde at røre ved nervesystemet i pharma-virksomhederne,« siger Rune Ringsholm Bergendorff.

Skal forstå kundens forretning

Løsningerne til life sciences-industrien er nu et forretningsområde med en stor betydning for NNIT, og hemmeligheden bag alligevel at få foden indenfor var en dyb forståelse af branchens forretningsprocesser og -data. Rune Ringsholm Bergendorff tog udfordringen op og specialiserede sig i området.

Det havde den modsatte virkning, at han fra begyndelsen blev advaret om branchens konservatisme:

Rune elsker at vinde og er meget loyal og til tider idealistisk. Han har fået mange og store tilbud om attraktive stillinger andre steder, men vælger at blive i NNIT på grund af tilliden til stærke personlige relationer samt hans egen tro på NNIT. Uddrag af motiveringen

»Når jeg får at vide, at noget ikke kan lade sig gøre, er det i virkeligheden det bedste brændstof for mig, for så får jeg bare endnu mere lyst til det. Nogle gange bliver det ikke til noget, og andre gange bliver det måske det bedste, vi har lavet. Men det skal i hvert fald prøves af. Og det er i virkeligheden en kultur, vi prøver at fremelske i afdelingen,« siger han.

Otte år er lang tid i samme virksomhed, når man blot er 32 år. Det erkender han selv. Men Rune Ringsholm Bergen- dorff har ingen planer om at bytte NNIT for en anden virksomhed lige med det første. Der ligger stadig masser af spændende opgaver gemt, bl.a. i at få NNIT til at slå bredere igennem i Europa og USA, siger han.

»Det interessante er, hvilket problem vi kan løse for kunden – ikke hvilken teknologi vi bruger. En god it-konsulent er kendetegnet ved at kunne sætte sig ind i kundens forretning og forklare it i deres kontekst. Jo mere man kan tale ind i kundens forretning, desto større succes har man.«

Læs også: Version2 kårer årets it-arbejdsplads: »Vi viser piger, at it er kreativt«

Den rene interesse for it og teknik dyrker han dog også derhjemme. I maj flyttede han med sin kone og to børn i nyt hus, og her har han givet en del af it-infrastrukturen en tiltrængt overhaling.

»Jeg var træt af dårligt internet, så jeg har selv trukket CAT 6-netværkskabler rundt i huset, sat switche og antenner op og konfigureret det hele. Det ligger milevidt fra mit daglige arbejde og har kostet spidsen af en jetjager, men nu spiller det bare,« siger han.
uddrag fra motivationen

Rune elsker at vinde og er meget loyal og til tider idealistisk. Han har fået mange og store tilbud om attraktive stillinger andre steder, men vælger at blive i NNIT på grund af tilliden til stærke personlige relationer samt hans egen tro på NNIT.

Læs mere om IT Talent her i magasinet

 

 

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere