Aalborg Universitet flirter med IT-Universitetet

Hvis IT-Universitetet skal fusioneres med et andet, dansk universitet, kan Aalborg Universitet sagtens være interesseret i en svingom med københavnerne.

Aalborg Universitet er på ingen måde afvisende overfor at lemme københavnske IT-Universitetet ind under sine vinger, hvis det skulle blive aktuelt at fusionere IT-Universitetet med et andet universitet.

En fusion med et andet universitet var en af anbefalingerne for IT-Universitetets fremtid i en evaluering af universitetsområdet, der sidste uge blev afleveret til Videnskabsministeriet.

»Hvis ITU måtte finde det interessant at samarbejde tættere med Aalborg Universitet, så vil vi gerne diskutere det, hvis det skulle blive aktuelt,« siger dekan Frede Blaabjerg fra det naturvidenskabelige og tekniske fakultet ved Aalborg Universitet til Version2.

Eksperter anbefaler fusion
Ekspertpanelet bag evalueringen har set nærmere på de universiteter, der ikke tog del i de store fusioner af universiteterne i 2007.

Panelet har anbefalet, at IT-Universitetet fusioneres med et andet universitet, fordi man hverken har vundet EU-forskningskontrakter under det syvende rammeprogram, eller har formået at kommercialisere sin forskning i særlig grad. Undervisningen på IT-Universitetet fungerer heller ikke på den bedste måde, ifølge evalueringen.

Frede Blaabjerg vurderer, at IT-Universitetet har nok it-ballast med sig i bagagen til at kunne spille fornuftigt sammen med Aalborg Universitet.

»Vi er i forvejen stærke på IKT-området (Informations- og Kommunikationsteknologi, red.), og IT-Universitetet passer godt sammen med vores faglige profil, så vil jeg umiddelbart vurdere, at der er masser af synergimuligheder. De har formået at udvikle deres virksomhed rigtig godt, så vi vil bestemt ikke afvise noget på forhånd,« siger Frede Blaabjerg.

Han vurderer samtidig, at Københavns Universitet har et forspring i forhold til nordjyderne i kraft af sin placering tæt på IT-Universitetet i København, selvom Aalborg Universitet råder over afdelinger i Ballerup og Hørsholm.

Dekanen tilføjer, at det i sidste ende vil være universiteternes bestyrelser, der afgør, om der skal fusioneres noget som helst.

Det er ikke lykkedes at indhente en kommentar til sagen hos Datalogisk Institut ved Københavns Universitet.

På DTU oplyser kommunikationschef Tine Kjær Hassager, at man på nuværende tidspunkt ikke kan kommentere på muligheden for en fusion mellem de to uddannelsesinstitutioner.

IT-Universitetet har foreløbig heller ingen kommentarer til fusionstankerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

Det er ikke lykkedes at indhente en kommentar til sagen hos Datalogisk Institut ved Københavns Universitet.

Det er heller ikke DIKU, der skal stå for eventuelle forhandlinger herom. Det vil i givet fald ske direkte mellem de to rektorer (Mads Tofte og Ralf Hemmingsen). Hvis vi er heldige, bliver vi spurgt om vores mening, men det er ikke givet.

Per Erik Rønne

Og jeg forstår så ikke visdommen at et college i København skulle fusionere med et universitet i Ålborg, når nu der ligger en afdeling af Københavns Universitet i gåafstand fra dette college.

Jeg har heller aldrig forstået visdommen i at Lærerhøjskolen i Emdrup, København, er blevet en del af Århus Universitet, når den nu endelig skulle fusionere. Københavns Universitet deler skolen trods alt geografi med.

Hvornår mon Gladsaxe Gymnasium skal fusionere med et Sixth Form College på New Zealand? Der må da også være store synergieffekter dér.

Simon Hoxer

Det står lidt i nyheden. IT Universitet har svært ved at skrabe forskningsstøtte til sig og man vurdere at det vil blive lettere, hvis det fusioneres med et andet universitet. Aalborg Universitet har allerede afdelinger i Esbjerg og i København, så det er vel ikke så underligt.

Log ind eller Opret konto for at kommentere