Aalborg Universitet efter hack: »Jeg vil ikke sige, vi er foran, men. . .«

29. oktober 2020 kl. 03:393
Aalborg Universitet efter hack: »Jeg vil ikke sige, vi er foran, men. . .«
Illustration: AAU.
it-direktøren på Aalborg Universitet føler sig godt rustet til at modstå fremtidige angreb, selvom universitetets blev hacket tidligere på året.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvert år bliver brugere i Aalborg Universitets system kompromitteret, akkurat som det var tilfældet for næsten tre måneder siden, da universitetet blev hacket. Og det er der intet odiøst i.

Eller som Flemming Koch, der er it-direktør hos Aalborg Universitet, udtrykker det:

»Vi opretter temmeligt mange nye brugere hvert år. At der er nogle onde kræfter der lykkes med at overtage nogle få af dem, oplever vi hvert år.«

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
29. oktober 2020 kl. 15:38

Det er jo ikke just på sikkerhedskonferencer,at man får sin eksakte lærdom, men snarere en let indsigt i tendenser og hvad man bør studere nærmere og i hvilke retninger man skal arbejde med sikkerhed. Der anes en selvtilstrækkelighed, der virker bekymrende,- for ingen,- hverken os rådgivere, producenter i den professionelle sikkerhedsindustri eller erhverv og uddannelse, bør være selvtilstrækkelige. Vi er nødt til at netværke og løbende søge viden, på flere planer og det stopper aldrig! Jeg anbefaler at der etableres reelle sikkerhedsnetværk, som ikke bør handle om at fremelske flere mærksningsordninger eller standarder, som nemt bliver sovepuder. Mere bør det handle om reel efterretningsinfo omkring udviklingen i sikkerhedstrusler, metoder, kode, løsningsmodeller, incidenthåndtering osv. Sådan en kvartalsmøde, hvor sikkerhedsansvarlige støder sammen og bliver helt praktiske og konstruktive, selverkendende og udvikler sikkerhedsholdninger og tilgange, sammen og hver for sig. Vi trænger til et alvorligt løft i sikkerhedskulturen generelt på alle lag. Det indikerer denne artikel og andre jo sådan set også ret kraftigt.;-)

2
29. oktober 2020 kl. 11:09

I modsætning til artiklen forleden fra KU, hvor håndklædet nærmet blev smidt i ringen ("Uuuuueee, de er så særlige vores forskere, de vil ikke acceptere ......"), så virker det her velovervejet og professionelt.

Håber så forspringent kan holdes - i forhold til "onde" kræfter.

1
29. oktober 2020 kl. 07:11

"»Vi har selvfølgelig segmenteret adgangen og lavet sikkerhedsplaner - blandt andet for at beskytte forskernes data. "

Har man ikke haft sikkerhedsplaner før?

Hvad så med de universiteter, som IKKE er blevet hacket på denne måde endnu - har de så ikke sikkerhedsplaner endnu?

Har man droppet påstanden om ransomeware-angreb?