Aalborg sparer millioner på to-sidet sort/hvid-print

En beslutning om at printe på begge sider af papiret i sort-hvid har sparet Aalborg Kommune for et par millioner kroner i 2011.

Aalborg Kommune har sparet et sted mellem to og to en halv million kroner i 2011 ved at printe på begge sider af papiret og undgå farveudskrifter, skriver Nordjyske.dk.

Især farveudskrifterne, der er faldet i antal fra 15 til 10 millioner sidste år sammenlignet med 2010, trækker i den rigtige retning:

»Det bidrager meget til besparelsen. Nogen ting er nødvendige at printe i farver, men i andre tilfælde klarer man sig fint med sort/hvid,« siger kontorchef for kommunens it-kontor, Kim Houlberg, til Nordjyske.dk

Læs også: Ny driver tvinger Konica Minoltas printere til at skrive på begge sider af papiret

Besparelsen hjælpes også på vej af, at kommunens generelle papirforbrug falder på grund af øget digitalisering. For eksempel ved at borgerne går på e-boks og henter dokumenter fra kommunen.

Aalborg Kommune har også kunnet skrumpe printerparken, der blandt andet har talt 1.000 små lokalprintere.

I alt er der sagt farvel til flere hundrede små printere over hele kommunen.

»Hvor det er muligt, har vi fjernet de mindre printere og kørt med stordriftsprintere. Det har vi hele tiden arbejdet på, men det har vi nu sat ekstra ind på,« siger Kim Houlberg til Nordjyske.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere