Aalborg-skoler åbner for digital indskrivning

Med en digital signatur kan forældre i Aalborg Kommune nu indskrive deres børn i børnehaveklasse. Data ryger direkte i skolernes fagsystemer.

Aalborg Kommune har indført digital skoleindskrivning på alle folkeskoler efter et succesfuldt forsøg på otte skoler i efteråret. Med en digital signatur eller en pinkode til de offentlige systemer slipper forældrene fremover for at sende indmeldingsblanketterne med posten eller møde frem på skolen for at aflevere dem.

»Vi ser et meget stort potentiale i digital skoleindskrivning. Digital skoleindskrivning gør det ikke kun nemmere for forældrene, men er også en stor fordel for skolerne, fordi de oplysninger som forældrene indberetter digitalt går direkte ind i fagsystemerne. Dermed kan det manuelle indtastningsarbejde afskaffes og det aflaster skolesekretærerne,« siger administrationschef Hardy Pedersen fra Skoleafdelingen ifølge kommunens hjemmeside.

Udover skoleindskrivningen kan forældrene også tilmelde deres børn Skolefritidsordningen via pc'en.

I forsøget sidste år benyttede i gennemsnit 14 procent af forældrene muligheden for at indskrive deres børn elektronisk.

»Det er vores indtryk, at forældrene har taget godt imod muligheden for at indskrive deres børn digitalt og vi tror, at digital indskrivning bliver forældrenes foretrukne måde at indskrive deres børn i skole i løbet af en kort årrække, siger Hardy Pedersen videre til hjemmesiden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Lars Røgen

Jeg har lige indskrevet min datter på den lokale skole.

Selvom jeg er stor tilhænger af digital selvbetjening, så tror jeg ikke vi havde valgt at gøre det digitalt selvom vi kunne, da det også handler lidt om oplevelsen (mest for datteren) ved at komme hen på skolen og tale med børnehaveklasselederen, skolelederen og de andre som stod parat til at tage imod børnene derhenne.

Det er da også lidt sjovt for ungerne at møde nogle af kammeraterne fra børnehaven derhenne.

 • 0
 • 0
#4 Per Erik Rønne

Skal det virke skal der naturligvis indføres brugerbetaling for ikke at bruge den digitale signatur, men i stedet tilmelde sig manuelt. 50 kroner?

Og så skal systemet naturligvis ikke indrettes til kun at kunne bruges under Windows; også Mac og Linux-brugerne skal kunne være med.

 • 0
 • 0
#5 Christian Nobel

Skal det virke skal der naturligvis indføres brugerbetaling for ikke at bruge den digitale signatur, men i stedet tilmelde sig manuelt. 50 kroner?

Whuuut?

Strafgebyr for ikke at tilslutte sig den ulovlige nemid - no way!

Og almindeligt strafgebyr for dem for hvem det måske ikke er helt lige nemt - ja for guds skyld lad os dele landet op i et A hold, et B hold, samt et C hold vi oven i købet afstraffer.

/Christian

 • 0
 • 0
#6 Per Erik Rønne

Bruger man ikke den elektroniske tilmelding koster det dyrt i administration, og gebyrer er som bekendt så dejligt adfærdsregulerende.

Og især i den nuværende økonomiske situation må vi vel satse på at spare på administrationen, snarere end på det offentliges kerneopgaver, nicht wahr?

 • 0
 • 0
#7 Nikolaj Bech

Har netop tilmeldt sønnen til skolegang i Hvidovre fra næste år. Det sidste certifikat jeg har fået ser ud til at være et standard pkcs12 certifikat og jeg benytter det i Firefox og Thunderbird på Windows. Så vidt jeg kan gennemskue er det ikke som tidligere nødvendigt at have noget ekstra software kørende, så mon ikke også det vil virke på andet end Windows.

Med hensyn til gebyrer er det en uskik i de fleste tilfælde. Feks. at opkræve gebyr for en faktura eller for at få lov at betale. Den slags skal sku regnes ind i prisen på produktet. Du kan jo alligevel ikke slippe for en faktura eller at betale. Og fordi vi nu får en mulighed for at spare nogen penge ved at gøre noget elektronisk og spare administration, så skal dem der ikke har den elektroniske mulighed vel ikke straffes for det. Vi skal da bare være glade for dem der er med til at spare :-)

 • 0
 • 0
#8 Per Erik Rønne

Nikolaj Bech:

Som Mac-bruger kan jeg sige at man sagtens kan bruge den digitale signatur på Mac, men det kræver at man bruger FireFox. Hverken Safari eller Chrome synes at understøtte brugen. Til gengæld er jeg nødt til at bruge Safari når jeg logger ind på Den Danske Banks netbank.

Vedrørende gebyr for en faktura eller for at få lov til at betale. Ja, det er naturligvis en uting.

Noget ganske andet er det med besparelser i den offentlige administration ved brug af internettet i stedet for ved personligt fremmøde eller fremsendelse af udfyldte formularer. Ved besparelser der er der bedre råd til at opretholde det offentliges service - og i dag kan folk jo ikke engang være ledige uden hyppig kontakt til A-kasse og/eller kommune, netop over internettet.

 • 0
 • 0
#9 Jesper Poulsen

Bruger selv digital signatur i Linux, både med Firefox og Epiphany. Det er dog ikke en garanti for at det pågældende offentlige site også virker med andet en Windows. Da jeg skiftede adresse for knapt to år siden kunne jeg godt logge ind på borger.dk med min digitale signatur under Linux, men jeg kunne ikke skifte adresse, da det var baseret på noget Windows-specifikt klient-software. Makværk.

SDC's netbank har det lidt svært med Firefox - der skal laves et symbolic link til JAVA. Det skal jeg ikke i Epiphany, så den bruger jeg til netbank.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere