Åbne standarder i fokus i ny told-it

Regeringen oplyser nu at åbne standarder i det omfang, det er muligt, skal anvendes i nyt europæisk toldsystem.

Det fremgår af et svar fra økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) på et spørgsmål stillet af Morten Messerschmidt (DF), der ønskede en præcisering af anvendelsen af åbne standarder i nyt fælles EU-toldsystem.

Erhvervsministeren har fået hjælp i Skatteministeriet til besvarelsen, der oplyser, at det endnu er for tidligt at sige, hvorvidt EU-Kommissionen vil basere de enkelte dele på åbne standarder.

Fra dansk side, oplyser Skatteministeriet, vil der "blive arbejdet for, at der i det omfang det er muligt, vil ske anvendelse af åbne standarder i forbindelse med e-told."

Skatteministeriet har desuden tilføjet i svaret til Bendt Bendtsen, at Skat generelt arbejder for at følge åbne standarder, og i det omfang det er muligt og hensigtsmæssigt, også fremover vil anvende åbne standarder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Favrholdt

"blive arbejdet for, at der i det omfang det er muligt, vil ske anvendelse af åbne standarder i forbindelse med e-told".

Er der nogen ting der ikke kan lade sig gøre hvis man bruger en åben standard?

Det skulle da lige være "security by obscurity", men det har jo heller aldrig været nogen god idé...

  • 0
  • 0
#3 Lean Fuglsang

Ja, f.eks. kan man ikke ringe med nogen åben standard fra en computer til en anden, hvis begge computere er bag firewall, og man ikke har en udbyder imellem de to computere. Skype klarer det fint med en lukket defacto standard. Så svaret er - ja, så længe at der findes programmer der bruger en lukket standard, og der ikke findes implementationer der tilbyder det samme med åben standard.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere