93 procent af alle phishing e-mails indeholder ransomware

En ny rapport anslår, at 93 af alle phishing e-mails i marts måned i år indeholdte krypteret ransomware.

Antallet af ransomware-mails er eksploderet. I marts måned indeholdte hele 93 procent af alle phishing-mails krypteret ransomware. I december 2015 lå det tal kun på 56 procent, mens det i adskillige måneder sidste år var under 10 procent.

Læs også: Sådan angriber forskellige typer ransomware dig

Det anslår en ny rapport udgivet af sikkerhedsvirksomheden PhishMe, som mediet CSO Online beretter.

I årets første kvartal er der blevet registreret 6,3 millioner phishing-mails som indeholdte ransomware, hvilket svarer til en stigning på 789 procent i forhold til det sidste kvartal i 2015.

Læs også: Ransomware-bagmænd udleverer universalnøgle til dekryptering af filer

Grunden til den enorme stigning skyldes, at ransomware bliver lettere og lettere at sende, ligesom det er en simpel og effektiv måde at få et afkast på.

Beløbene det drejer sig om, er nemlig så relativt små, at mange ofre for ransomware vælger at betale i stedet for at skulle gå igennem besværet med at miste data.

Læs også: Selv børn kan lukke din forretning med ransomware

»Hvis man ser på prisen for at betale løsesummen, så er det sjældent mere end én eller to Bitcoin. Det svarer til 400-800 dollars, måske 1.000 dollars afhængigt af kursen. Det er en relativt lille pris at betale for en lille eller mellemstor virksomhed,« siger Brendan Griffith, Threat Intelligence Manager hos PhishMe.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere