9 ud af 10 antivirus dumper i stor test - se hvem der fik fuld score

Illustration: artursz/Bigstock
Flere er så dårlige, at udviklerne beskrives som ‘amatører’.

9 ud af 10 antivirusprogrammer til Android dumper i ny test udført af AV-comperatives. Selskabet har undersøgt 250 produkter til operativsystemet.

Kun 23 af 250 programmer opnåede fuld score, da de skulle opdage og nedkæmpe 2.000-testangreb, som produkterne blev udsat for. Det uafhængige testselskab slår fast, at det ikke er smart at lægge vægt på antallet af downloads som målestok for effektivitet.

Tro ikke på bruger-rating

Som hovedregel giver en god brugerscore en indikation af, om produktet opleves som brugervenligt.

Over halvdelen af produkterne i testen leverer resultater, som er langtfra gode nok, slår det amerikanske testselskab fast.

AV-comperatives anbefaler, at man vælger produkter, som kommer fra kendte selskaber, og som gerne koster et beløb.

Blandt produkterne, som klarede sig godt, er kendte navne som F-Secure, Avast, Bitdefender og AVG.

AV-comperatives konkluderer, at nogle af antivirusprodukterne i Play Store i realiteten er ondsindede og installerer software, som skader din telefon.

Lavet af amatører

Den velrenommerede testleverandør konkluderer, at mange af de testede produkter er lavet af amatører. Som udgangspunkt er der ofte tale om leverandører, som har med web- og appudvikling at gøre.
Testen er automatiseret op mod et test-framework, som AV-comperatives har opsat specielt til formålet.

Antivirussoftware er blevet testet i stor stil på Samsung Galaxy 9 med Android 8,0 (Oreo) installeret.

Alle telefonerne er efter sigende opdateret med den nyeste software. AV-comperatives mener, at tilfredsstillende produkter bør være i stand til at opdage mellem 90 og 100 procent af angrebene.

Nogle af produkterne, som blev testet, var så dårlige, at AV-comperatives konkluderer, at de ikke har blokeret et eneste angreb.

Produkter, som ikke formår at detektere mere end 29 procent af angrebene, er ikke med på listen. Illustration: AV-Comparatives

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans Nielsen

Om de så blokeret for 99.999999%

"AV-comperatives mener, at tilfredsstillende produkter bør være i stand til at opdage mellem 90 og 100 procent af angrebene."

En virus er jo nok til at virke ødelægende. :-(

Backup af data, kryptering og ligende er nok mere vigtigt og en sikere
måde at beskytte sig på.
Og man behøves heller ikke at betale for antivirus for at blive beskyttet.

7-9-13 er jeg kun blevet angrebet af 3-4 virus i mit med PC'er og det har været i starten hvor de ikke var så ødelægende. Men borset fra første gang, så have jeg et anti virus program de andre gange jeg fik virus.

Så idag bruger jeg intet, det er falsk sikkerhed og det er langt være. Da man måske fortager sig noget tåbeligt, i den tro man er beskyttet.

I stedet er de fleste af mine OS nu skiftet til Ubuntu/Mint linux, men på de hender hvor der stadigt køre windows, der bruger jeg kun den som følger med fra Microsoft. I stedet har jeg skiftet browser, bruger plugin til blokere indhold og flash er borte. Sammen med brug af softeware fra kun sikkerkilde , en god firewall smat en fornuftigt tilgang til nettet. Så har det endu til nu hold mig virus fri, i den lægnste periode overhovedet.

7-9-13 Og så er backup og kryptering gud i den forbindelse.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize