Download verdens vildeste Excel-ark: Japansk kunster bruger regneark som lærred

I mangel af bedre begyndte en japaner at male billeder med de indbyggede grafikfunktioner i Excel. Nu bliver hans billeder udstillet på museer.

Pensionen nærmede sig, og Tatsuo Horiuchi ville gerne prøve en ny hobby: digital kunst.

Men hans bedste bud på, hvordan man maler og tegner på computeren blev dengang for 13 år siden regnearket Excel, og det har han holdt fast ved siden da. Nu skaber han billeder, som hænger på lokale kunstmuseer, skriver websiden Spoon-tamago.com.

Tatsuo Horiuchi havde set andre bruge Excel på hans arbejdsplads og så, hvordan man kunne tegne grafer og figurer. Da han selv købte en computer og gik i gang, var det derfor med figur-funktionen i Excel som pensel, da MS Paint ikke var brugbart nok. At købe ny software til formålet mente han ville være for dyrt.

Faktisk prøvede han også Word, men her var han ikke tilfreds med fleksibiliteten - for eksempel at man skulle vælge papirstørrelse, i stedet for som i Excel at man bare kunne udvide ’lærredet’.

Se hans værker i Excel-format: ’Blomstrende kirsebærtræer ved Jogo-slottet’ og ’Kegon-vandfaldet’ (zip-filer).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jens Krabbe

Jeg designede nogle reoler til hjemmet og havde skitseret og målt op, men jeg ville gerne se, hvordan de tog sig ud i 3D, inden jeg begyndte at købe træ og save det ud. Jeg havde ikke noget 3D tegneprogram, men jeg havde Excel, som kunne lave figurer, bare ikke i 3D. Men hvis man tegner flersidet figurer og lægger dem op ad hinanden, kan man skabe illusionen af 3D stregtegninger. Og hvis man fylder dem ud med farver, skal man blot tegne dem i den rigtige rækkefølge, for at de forreste skygger for de bagerste, så de skjulte streger ikke forstyrrer billedet. Jeg er ikke en haj til at tegne 3D i frihånd, så det ligner, men det kan man jo beregne sig frem til ud fra koordinaterne på figurens hjørner og det viewpoint man nu vælger, så jeg skrev et lille program i VBA, der kunne tage en række koordinater i en tabel (regneark) og automatisk omdanne dem til en 3D tegning.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere