71 leverandører gik forgæves: SKI skrotter udbud af management-konsulenter

4. april 2012 kl. 15:15
SKI beklager aflysning af udbud af konsulentydelser, efter 71 leverandører har brugt tid og kræfter på at blive prækvalificeret. Ny version af rammeaftalen bliver bedre, lover SKI.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Statens og Kommunernes Indkøbsservice, SKI, dropper nu et udbud af en rammeaftale, der dækker indkøb af management-konsulenter.

Under aftalen skulle management-konsulenterne eksempelvis arbejde med forretningsprocesser og effektivisering samt udvikling af forretning, strategi og organisation.

Annulleringen af udbuddet skyldes, at rammeaftalen med talkoden 17.14 benyttede såkaldt direkte tildeling, som i den seneste tid har vist sig at give problemer.

I stedet sendes rammeaftalen nu i et genudbud med et nyt koncept, som SKI kalder 'forenklet miniudbud'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SKI beklager annulleringen over for kunder og leverandører, men fastholder, at den nye model sikrer en hurtigere udbudsproces med en større grad af konkurrence:

»Vi kunne ikke gennemføre et udbud med de kendelser, der var kommet fra Klagenævnet for Udbud, uden at det ville blive for administrativt bøvlet i praksis. SKI skal lave rammeaftaler, der giver mening at bruge for kunder og leverandører,« siger SKI's administrerende direktør, Signe Lynggaard Madsen, til Version2.

Ville helst have undgået aflysningen

71 virksomheder nåede at blive prækvalificeret til rammeaftalen. Dermed var de altså 'gået videre' efter den indledende runde i udbudsprocessen.

Signe Lynggaard Madsen erkender, at det havde været bedre at trække stikket ud, inden leverandørerne havde brugt tid og penge på at blive prækvalificeret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det ville da også have været sådan i den bedste af alle verdener. Vi havde jo helst været det her for uden,« siger hun til Version2.

Da Klagenævnet for Udbud kom med sin kendelse i efteråret, var SKI dog endnu ikke sikker på, at den ville få indflydelse på udbuddet.

Derfor afventede man situationen, hvilket nu altså betyder, at aftalen annulleres, efter at leverandørerne er blevet prækvalificeret.

»Vi ville hellere have udbudt den her rammeaftale fra starten af. Så ville leverandører og kunder ikke skulle vente på den, og vi var selv sluppet for at lave det ekstra juridiske arbejde internt i SKI. Men jeg håber, at det bliver opfattet positivt. Som leverandør kan man genbruge store dele af det tilbudsmateriale, man har lavet sidste gang,« siger Signe Lynggaard Madsen til Version2.

Det virker som om, klagenævnets kendelser har hængt som en sort sky over SKI den senere tid. Hvordan vil I forholde jer, hvis der kommer nye kendelser, som påvirker jeres rammeaftaler?

»Hvis der kommer nye kendelser, der kan have konsekvenser for vores udbud, så må vi jo sætte os ned og vurdere det. SKI er bedre gearet til at håndtere den slags end mange andre, fordi vi har en stor juridisk afdeling,« siger SKI-direktøren.

Med den nye version af rammeaftale 17.14 vil offentlige myndigheder ifølge SKI kunne hyre konsulenter ind med 4-6 dages varsel og stadig overholde reglerne om gennemsigtighed og ligebehandling af leverandørerne.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger