7000 danskere skal teste Nemid-afløser over sommeren

Nemid nærmer sig pensionsalderen, og inden længe skal løsningen afløses af Mitid. Tusinder af danskere skal afprøve løsningen over sommerperioden.

Nemid-løsningen står med det ene ben på pension, og fra august måned skal danskerne begynde at migrere til efterfølgeren Mitid.

Men tusindevis af danskere får allerede i den nærmeste fremtid adgang til Mitid for at hjælpe Digitaliseringsstyrelsen og Nets med at fange så mange børnesygdomme som muligt.

Ifølge en pressemeddelelse fra Digitaliseringsstyrelsen skal 7000 danskere teste løsningen over sommeren, inden den officielle migration begynder.

»Da vi introducerede NemID for godt 10 år siden, åbnede der sig et væld af nye, sikre muligheder for at kommunikere med det offentlige, handle og ordne banksager på nettet. Når NemID bliver afløst af MitID, styrker vi sikkerheden yderligere, så vi også i fremtiden trygt kan færdes på nettet. Det skal være sikkert for alle at bruge deres digitale ID – også i fremtiden,« lyder det fra Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Overgangen til Mitid forventes at fortsætte ind i 2022.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Steen Secher Schmidt

Nu er NemID endelig ved at fungere, med en app (som udviklerne fortalte mig for 8 år siden ikke kunne lade sig gøre) i stedet for 5 papkort. Så nu skal det skiftes ud? Hold nu k*** hvor er det her teknologiske pyramidespil dumt…

 • 2
 • 2
#4 Tobias Kildetoft

Hvordan finder Digitaliseringsstyrelsen 7000 danskere med kvalifikationer og indsigt til at bedømme sikkerheden i det nye digitale ID?

Hvorfor skulle dette være et mål? Denne type test har til formål at finde de fejl som gør at produktet enten ikke virker efter hensigten eller giver en dårlig brugeroplevelse i bestemte hjørnesituationer som man ikke havde forudset.

 • 1
 • 0
#5 Malthe Høj-Sunesen

Hvordan finder Digitaliseringsstyrelsen 7000 danskere med kvalifikationer og indsigt til at bedømme sikkerheden i det nye digitale ID?

MitID betales af staten og bankerne. Mon ikke de kan finde 7000 pilotbrugere imellem de ansatte?

At de skulle bedømme sikkerheden er vist din fortolkning af det skrevne. Der står, at de skal teste løsningen og finde børnesygdomme, ikke analysere løsningen for om den er sikker nok. Jeg vil forvente at sikkerheden er designet og bedømt for nogen tid siden, inden den første kodestump var skrevet.

 • 0
 • 0
#7 Peder Simonsen

Den alm bruger vil ikke kunne teste sikkerheden. Men det de 7000 brugere kan er at bruge appen på en masse forskellige telefoner så man kan finde fejl og rette det inden hele samfundet "tvinges" over på det nye system. Og man kan også teste det nye system sammen med andre apps.. Eks vil det jo være smart hvis nytID også virker sammen med mobile pay så godkendelse popper op i appen når man vil betale en regning. Siger bare der er mange telefoner, forskellige versioner af alle mulige apps og styresystemer og dit og dat. Så 7000 brugere som lige tester det en smule og finder fejl er bedre end eks 20 udviklerere som sidder i et "lukket" miljø. Ja lidt ala hvordan man alpha og beta tester computer spil hvor man GRATIS får frivillige til at bruge software og finde fejl.

 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere