7000 danskere skal teste Nemid-afløser over sommeren

2. juni 2021 kl. 09:208
Nemid nærmer sig pensionsalderen, og inden længe skal løsningen afløses af Mitid. Tusinder af danskere skal afprøve løsningen over sommerperioden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nemid-løsningen står med det ene ben på pension, og fra august måned skal danskerne begynde at migrere til efterfølgeren Mitid.

Men tusindevis af danskere får allerede i den nærmeste fremtid adgang til Mitid for at hjælpe Digitaliseringsstyrelsen og Nets med at fange så mange børnesygdomme som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge en pressemeddelelse fra Digitaliseringsstyrelsen skal 7000 danskere teste løsningen over sommeren, inden den officielle migration begynder.

»Da vi introducerede NemID for godt 10 år siden, åbnede der sig et væld af nye, sikre muligheder for at kommunikere med det offentlige, handle og ordne banksager på nettet. Når NemID bliver afløst af MitID, styrker vi sikkerheden yderligere, så vi også i fremtiden trygt kan færdes på nettet. Det skal være sikkert for alle at bruge deres digitale ID – også i fremtiden,« lyder det fra Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Overgangen til Mitid forventes at fortsætte ind i 2022.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
3. juni 2021 kl. 14:35

Fordi NemID ikke vil kunne godkendes som eIDAS tænk NemID på EU skala, hvor du vil kunne benytte dit danske MitID til at håndtere dit sommerhus i Italien hos deres myndigheder (når alle EU lande understøtter dette). se eks. MitID udbuddet

7
3. juni 2021 kl. 12:30

Den alm bruger vil ikke kunne teste sikkerheden. Men det de 7000 brugere kan er at bruge appen på en masse forskellige telefoner så man kan finde fejl og rette det inden hele samfundet "tvinges" over på det nye system. Og man kan også teste det nye system sammen med andre apps.. Eks vil det jo være smart hvis nytID også virker sammen med mobile pay så godkendelse popper op i appen når man vil betale en regning. Siger bare der er mange telefoner, forskellige versioner af alle mulige apps og styresystemer og dit og dat. Så 7000 brugere som lige tester det en smule og finder fejl er bedre end eks 20 udviklerere som sidder i et "lukket" miljø. Ja lidt ala hvordan man alpha og beta tester computer spil hvor man GRATIS får frivillige til at bruge software og finde fejl.

5
3. juni 2021 kl. 10:59

Hvordan finder Digitaliseringsstyrelsen 7000 danskere med kvalifikationer og indsigt til at bedømme sikkerheden i det nye digitale ID?

MitID betales af staten og bankerne. Mon ikke de kan finde 7000 pilotbrugere imellem de ansatte?

At de skulle bedømme sikkerheden er vist din fortolkning af det skrevne. Der står, at de skal teste løsningen og finde børnesygdomme, ikke analysere løsningen for om den er sikker nok. Jeg vil forvente at sikkerheden er designet og bedømt for nogen tid siden, inden den første kodestump var skrevet.

3
3. juni 2021 kl. 07:05

Man tester på samme måde som ved vacciner Man vaccineret 7000 danskere med det nye MitID og måler hvor mange der oplever uønskede bivirkninger! Hvis procentdelen er tilstrækkelig lille er MitID sikker!

2
2. juni 2021 kl. 22:24

Det skal være sikkert for alle at bruge deres digitale ID

Hvordan finder Digitaliseringsstyrelsen 7000 danskere med kvalifikationer og indsigt til at bedømme sikkerheden i det nye digitale ID?

1
2. juni 2021 kl. 21:14

Nu er NemID endelig ved at fungere, med en app (som udviklerne fortalte mig for 8 år siden ikke kunne lade sig gøre) i stedet for 5 papkort. Så nu skal det skiftes ud? Hold nu k*** hvor er det her teknologiske pyramidespil dumt…