7 timers it-mørke over Folketinget venter

Strømmen til Folketinget bliver i morgen lørdag lukket ned på grund af en udbygning af el-forsyningsnettet. Nedlukningen betyder, at der ikke vil være adgang til Folketingets hjemmesider.

I morgen lørdag bliver der for en kort stund lukket af for det varme el-net til Folketingets matrikel. Det betyder, ud over manglen på lys, at hverken borgere eller politikere vil kunne få adgang til Folketingets hjemmesider og intranet.

»Det handler om en generel nedlukning af al strøm i Folketinget på grund af noget byggearbejde, der er i gang. Det går ud over alt strøm i huset og det inkluderer alle vores it systemer,« fortæller chefen for it-udvikling i Folketinget, Liselotte Astrup til Version2.

Strømafbrydelsen sker efter længere tids byggearbejde, der blandt andet omfatter en udbygning af Folketingets el-forsyning. Og det arbejde kræver altså nu, at der bliver lukket helt af for hovedkablet i tidsrummet fra klokken 7 lørdag morgen til klokken 14 om eftermiddagen.

Folketinget hoster selv størstedelen af sine it-systemer, herunder sin egen serverpark, der indeholder alle de såkaldte parlamentariske kernesystemer. Selv om it-afdelingen også råder over en nødgenerator, så har man alligevel valgt at lukke helt ned for systemerne i tidsrummet på grund af strømafbrydelsens omfang.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Martin Ipsen Pedersen

Jeg kunne godt se en faglig ide i at høre, hvorfor man ikke ved denne lejlighed tester nødgeneratoren???

Iøvrigt... på en helt anden bane... lidt bekymrende, at landets parlament kan lukkes ned af eet strømkabel. Statsministeriet sidder iøvrigt i samme bygning.

  • 0
  • 2
#4 Martin Zacho

Iøvrigt... på en helt anden bane... lidt bekymrende, at landets parlament kan lukkes ned af eet strømkabel. Statsministeriet sidder iøvrigt i samme bygning.

Det er vel kun særdeles opblæste politikere, der tror at landet ikke kan klare sig uden deres indblanding. Det kunne selvfølgelig være at befolkningen ligefrem opdager at det går bedre, når folketinget er tavst ;-)

Go' week-end :) Martin.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere